Szia. Csak a kíváncsiság miatt. Mindenhol azt írják hogy nyolc egyéb és kész. De pontosabban mi az a nyolc, az érdekelt volna.
Persze én maradok az EMU sampler+A33 mellett :-)
Személyesen összevetve a kis ESI4000 szériával az alábbiakra jutottam: egy elhanyagolható árnyalattal valóban jobb a hangminősége, aminek élő játék közben nincs jelentősége. Főleg orgonán, Rhodeson. Ott gyakorlatilag ugyanúgy szól.
Ezzel szemben mind a felépítése, mind a használhatósága bonyolultabb. A chorusvibrátó megoldásomat nem tudta értelmezni betöltéskor, át kellett hozzá programoznom. A legnagyobb hátránya viszont a súlya és mérete. Sokkal kényelmesebb szállítani egy gofrisütőt mint egy mikrósütőt. Az előbbit egy kézzel is meg lehet fogni, elhelyezni. Szóval az élő felhasználás esetén minimális előnye tetemes hátránnyal bír, így ahogy beszálltam, azonmód könnyű szívvel el is búcsúztam tőle.
Bankom legújabb változata 2.22 talán utolsó átmenet a 3.00 elé. (Rég meglennék azzal is ha az SCSI kapcsolat nem lenne olyan macerás és hajlandó volna működni)
1. Különböző erejű rugószengető megcsapásokat kapott. A 76 billentyűs változatoknál (pl. A33) az öt oktáv alá vagy fölényúlása esetén nem némaság következik hanem csattanás. Minnél távolabb a Cééétől, annál vadabb, ütésérzékenységgel is kombinálva.
2. A megváltozott szűrőkkel határozott hangvastagodás jelentkezik halkuláskor.
3. Most már minden hanxínhez egy gombnyomással perkát lehet kapcsolni.
4. Még két 8'-as fekvésű harmóniapresetet készítettem.
5. Két zongorapresetből ütésérzékenységgel szétválasztva egyet gyúrtam össze a szélesebb kifejezőerő érdekében.
*
A 3-as változat azonban más lesz. Egyből a 4 és 5-öst is tartalmazni fogja. Gyakorlatilag az öreg sampler a B3 minden beállítását tudni fogja.
A 3-as a 2-es presetválaszték továbbfejlesztése függetlenül kapcsolható percussionnal.
A 4-es a 9 drawbaros módnak megfelelő független szabályozású lesz választható chorus vagy normál vibrátóval.
Az 5-ös, meg az a 3-as, lezlit helyettesítő, lezlizett változata. Természetesen nagy véxükség esetén :-)
Egyenlőre ennyi.