Törölt nick Creative Commons License 2011.04.29 0 0 5824

Nem vagyok szakértő, másodkézből, egy nagyon jó barátom E85-öt kezdett tankolni tavaly és nagyon megszívta. Állítása szerint az alkohol kioldott állítólag egy csomó szutykot a tank felületéről és a vezetékből (nem új kocsiról van szó), továbbá az injektorok gumigyűrűit is kikezdte, cserélnie kellett sok mindent. Az alkoholban a másik alkotóelem a víz (ami a benzinben nincs) És télen nem is tudta használni ráadásul kb 25%-al többet fogyasztott neki amikor ment vele. Erre mondtam, hogy kösz nem, inkább az LPG. Parkolókba beállok vele (eleinte megkérdeztem a garázsmestert, csak vonogatta a vállát), zárt a rendszer, szaga nincs, vizsga majd akkor lesz, ha amúgy is vinnem kell (addig kihúzom az ideiglenes engedéllyel amit kaptam a beszereléskor).... LPG-t ajánlom. (most hogy már benne van az enyémben is) Mondjuk az LPG működésekor jelentős kondenzvíz csapódik ki a hátsó kipufogódobban, ahogy megfigyeltem, szóval annak cseréje esedékessé válik (amúgy is, csak így hamarabb).

Amikor tankoltam, mellettem egy Merci taxinak a csatlakozója éppen a gyári benzinfedél alatt volt a gyári betöltőnyílás mellett, nem is lehetett látni kívülről semmit és így egy darab matrica se volt rajta, hogy hahó LPG lenne. Észre se lehetett venni. Expin sajnos nem volt elég hely ott takarva, így maradt a lökhárító sarkán, az meg látszódik, szóval matrica fel. Lehet így utólag a hátsó lökhárító közepén a gyári vonóhorog helyére vagy alá kellett volna esetleg tenni teljesen takartan. Mindegy, így is jó.

Előzmény: Tamas_81 (5821)