maztro Creative Commons License 2011.04.28 0 0 160

"érthetetlen, mitől félnek (már ha arról van itt szó)"

Már megint: nem, nem, és nem!: Nem igaz, amit gondolsz.

A régi, zűrösebb időszakokból(!) kimaradtam (te is!), de amióta itt vagyok a fórumokon, bvemetro-tól számtalan példát hallottam már, hogy milyen-emaileket kap(ott). Szemtelen, nagyképű hangvételű, siettető, és ócsárló levelek. Ez az, ami miatt az építőnek elmegy a kedve a további munkáktól. De hogy ne kapjon ennyi szemetet, megoldhatja azzal is, hogy nem teszi nyilvánossá az e-mailjét.

És ne gyere azzal, hogy "nem kellett volna időpontot mondani". Anélkül is kaphat az ember olyan mail-t, hogy "siess mán, mer játszani akarok a kidolgozott felszínű 2-es metróval". :P

Bár bvemetro most csak példa volt, de se benne, sem másban nincs ilyen értelemben hiba, ha nem akarja elérhetővé tenni az e-mail címét.

Egyszer beszéltük is: te, én, és bvemetro, hogy "milyen hülyeség, hogy kiírja a honlapjára, hogy nem teljesen valósághűek a pályák", és hasonlók. A hibás felfogásod ott kezdődik, hogy ez nem "előfélelem", hanem "utótapasztalat". Ott is mondtam, hogy bvemetro egyetért veled, hogy hülyeség lenne ezt kiírni, de míg ő belátja, addig te azt felejted el, hogy ez nem hülyeség, mert a múltbeli tapasztalatok miatt szükséges!

Tudod, megelőzés.

Nem jövőrenéző félelmek, hanem múltbeli tapasztalatok tehetnek arról, hogy egyesek nem adnak meg e-mailt.

Lehet, hogy szerinted "úgyse jönnének már ilyen levelek", de ne a saját e-mailjeidből indulj ki! Neked igazán nem is lenne értelme miért írni. Hát nem is írnak. Nem tudják a nagyokosok fikázni a nagyobb munkáidat, mert nincsenek nagyobb munkáid. Nem tudnak sürgetni, mert 2 napos apró munkákat csinálsz. Szóval ne legyen már ez is vitatéma, jó? Értsd meg a lényeget, slussz-passz.

Előzmény: Gothpaladinus (159)