Carina_S Creative Commons License 2011.04.28 0 0 1402

"Az alkotmány hatálytalanította önmagát:

NEMZETI HITVALLÁS: Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét. – Ezzel a teljes 1949. évben keltezett alkotmány visszamenőlegesen megsemmisül.

ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK: 2. Ezt az Alaptörvényt az Országgyűlés az 1949. évi XX. törvény 19. § (3) bekezdés a) pontja és 24. § (3) bekezdése alapján fogadja el. - Tehát egy nem létezőnek mondott alkotmány alapján fogadták el az új alkotmányt, ami így szintén nem létező lett, hatálytalanná vált. Viszont ezzel létrejött a negyedik Magyar Köztársaság, például Franciaországban is a nagyobb alkotmányi változásokhoz kötjük a köztársaságok sorszámozását." 

Válaszom:>>>>

Nyugodj meg van most is alkotmányunk. Abból amit fent idéztem az "(1401)"-es hsz.-odból, minden igaz. -- ((De az a szöveg amely így szól: "Nem ismerjük el az 1949. évi kommunista alkotmányt, mert egy zsarnoki uralom alapja volt, ezért kinyilvánítjuk érvénytelenségét.", az már a NEMZETI HITVALLÁSnak a része, ami pedig az új, 2011.04.25.-én ELFOGADOTT (és NEM pedig HATÁLYBALÉPTETETT!!!) ALKOTMÁNYnak a része, amely azonban majd csak 2012.01.01.-én lép hatályba.)) -- Így az a "minden igaz" csak majd 2012.01.01.-től lesz igaz (!!!), de akkortól is csak annyi lesz belőle igaz, hogy az 1949. évi XX. törvény (=1949.-es alkotmány, az 1989.-es módosításaival együtt) hatálytalanodik. De mert még ugyanaznap (2012.01.01.-én) hatályba lép helyette az új, 2011.04.25.-én elogadott ("húsvéti") ALKOTMÁNY, így nem leszünk alkotmány nélkül még egy percig sem!! Tehát nem lesz ott egy fikarcnyi szünet vagy időhézag sem!!

Vagyis értelmezzed a dolgokat az érvényességi, hatályvesztési, és hatálybalépési időtartamok és időpontok szerint is, mert különben értelmezési hibák miatt igencsak nagyot tévedhetsz! Mint ahogyan tévedtél is. ((Tévedni emberi dolog, de rosszul értelmezett információkkal vagy félinformációkkal/féligazságokkal nem szabad az embereket ijesztgetni!!!))

Előzmény: Bloggeryna (1401)