Graver Creative Commons License 2011.04.27 0 0 73

"az egységnyi rendelkezésre álló összegből jut - esetleg- olyanok gyógyitására is, akik nem önhibájukból illetve passziv dohányzás miatt kerülnek oda, esetleg az ellátás szinvonalát is emelhetik belőle. "

Na most ezt értsem úgy, hogy az egységnyi rendelkezésre álló összegből - ahogy nevezed - vegyük el a dohányosok, illetve passzív dohányosok gyógyítására szánt pénzt, és adjuk a többiek kezelésére (beleértve az alkoholistát, drogost, túlsúlyost, megmozdulni is lustát)? Vagy hogyan kellene érteni? Ha nem spórolsz meg máshonnan pénzt, akkor hogyan jutna másként bárkire is több?

Én sajna úgy vettem észre, hogy most úgy áll a helyzet, hogy lecarnak, akár bagózol, akár nem... Legjobban még akkor jársz talán, ha félreteszel magadnak, hogy szükség esetén ki tudd fizetni a maszek vizsgálatokat, stb.

Továbbra is fenntartom, hogy az említett csoportok, nem csupán saját magukat, a saját egészségüket teszik tönkre, és az ő gyógyításuk is pénzbe kerül. Mindazonáltal nem akarnám egyiket sem diszkriminálni.

Van "szerencsém" napi 100 km-t vonatozni munkába és vissza (50-50), és nem számoltam a városban még megtett jókora utat átszállásokkal, valamint a kb. 3 km gyaloglást, amit még tartalmaz ez az út. Időben ez összesen 4 óra utazás. Kibírom, ráadásul nem érné meg anyagilag kocsival.

A kényelemre viszont mindig van magyarázat. 

Előzmény: Uplink (71)