Na, a 6 napos zselici csavargás után kijelenthetem: Szemestől (Kistücsök) délre gasztro-sivatag terül el...
Csütörtökön menetben ott ebédeltünk, éppen szerelték a terasz csoda automata napernyőjét.
Én a "régiónk ízei" menűt kóstoltam végig, nagy szerencsémre, mert onnantól a keddi - ugyanott - kései ebédig csak a háziaszonyunk hagyományos Húsvét hétfői főztje (gombás töltött dagadó vajas petrezselymes krumplival, joghurtos fejessaláta szívvel, utána tejszínes meggyhabbal) enyhítette kínjainkat. Kaposváron vasárnap gyakorlatilag nem lehetett normálisan étkezni, az összes előre kipécézett hely zárva tartott. A régi klasszikusokról - ropolyi vadászkastély, kardosfai hotel - jobb megfeledkezni, adaléknak elég, hogy a cipőtalpra sütött hagymás rostélyosomhoz sima kést szervíroztak, amikor steak kést kértem, a séf ragadós műanyag nyelű paradicsomszeletelő kését hozták ki...:((
Párom szarvassültet evett volna házi krumplifánkkal, az 5 fánkból 3-nak a közepe folyós-sületlen volt, a hűs hártyás, rugalmas, hűlésre keményedő. Egyszóval: csőd.
A visszaúton a házi mini bárány-burger (és a többi is) tüneményes volt.