evm100508 Creative Commons License 2011.04.26 0 0 1369

Sziasztok!

Közeben már haza is jöttünk Franciaországból. Hát... Számomra sokkoló volt a felhozatal Párizs 15. kerületében. Az valami katasztrófa volt, és 2400€-ért, az oK, hogy az Eiffel toronyra nézett a 9.-ről, de a lakás valami gusztustalan volt. Aztán néztünk még ott egy másikat, az "csak" 2100 € volt, de a srác a macskáit tartotta ott, szét volt az egész lakás karmolva, le volt lakva, nagyon gusztustalan volt. Úgyhogy Párizs ezen része nagyon nem tetszett, és az utva is nagyon koszos, büdös volt, tuti, hogy mi voltunk rossz helyen, de ez kb a mély 7-8. kerülethez hasonlított. Aztán néztünk lakásokat Versaillesben is, ott találtuk meg álmaink lakását, csak éppen nem ezért mentünk a házba, hanem véletlenül tudtuk meg, hogy ez is van, csak felújítják, de meg sincs még hirdetve, aztán kiderült, hogy egy bank a tulaj, és elvileg mára mondanak valamit, hogy kivehetjük-e. Annyira szeretném, ez egy duplex lakás lenne, és lenne egy picike saját használatú kert is.

Saint Germain nagyon szép város, nagyon tetszett nekünk, de picibabával inkább nem ott laknánk. Meg ott is csak 2-3 lakást mutatott a csaj, egyik egész jó volt, csak éppen nem tetszett nagyon a konyha meg a fürdő, a másik meg csigalépcsős volt, 3. emeleti... Kiderült, hogy elfelejtették leegyeztetni, hogy nekünk liftes kell a picibaba miatt... Én majdnem elszédültem mire onnan lejöttünk. :-)

Egyébként nagyon jól éreztük magunkat, és szuper Versailles, én nagyon beleszerettem. :-)))

Viszont számomra meglepő volt, hogy mennyire segítőkészek voltak velünk a franciák! Én sokkal rosszabbra számítottam. :-)

Pl iszonyatosan nagyon kedves volt a nő a párizsi metró pénztárában, segített nekünk jegyet venni, elmagyarázta, hogy hogy lenne a legolcsóbb, hogy eljussunk oda, ahova akarunk, és egyáltalán nem éreztük, hogy át akarna verni minket, sőt! Szóval hál'istennek eddig nagyon pozitívan csalódtam, kivéve a taxis, aki kivitt minket a reptérre, na az egy igazi tuskó volt. :-)

Előzmény: GrG (1345)