árnyékgyuri Creative Commons License 2011.04.26 0 0 60

Én azt nem értem, hogy magyarországon miért nincs liberális párt. Emlékszem a rendszerváltáskor még egyformán utáltuk a komcsikat és a nácikat, azóta oda jutottunk, hogy Európában vannak olyan erők, akik simán leköpik a kommunizmus 30 millió áldozatát és azt mondják, hogy a nácik rosszabbak voltak, sőt... a kommunizmus "jót" akart... Szerintem a liberális minimum, hogy ember=ember, halál=halál, darab, darab. Erre ők odaállnak a kommunisták mellé.... hát miféle eszme az ilyen? Ezért nem maradtak nekik csak a buzik, meg a cigányok, nincs kimenet vezérelt oktatáspolitika, ezért nincs hova becsatolni a beilleszkedni, tenulni, dolgozni akaró cigányokat,   nincs konkrét elképzelésük az állam szerepéről, az önkormányzatiságról, a szólásszabadságról, a gazdasági versenyről stb. Szaros balos lózungok vannak, de semmi konkrét. Merugye, ma a médiatörvény ellen lázadnak, két éve meg a túlzott szólásszabadság fájt nekik a nácikok miatt. Tesznek a versenyre: véleménymonopólium, korrupció stb. méghogy egy "liberális" vélemény, megoldás alulmaradjon egy bármilyen másikkal szemben? Ez lehetetlen, mert ez jó, az meg legfeljebb "tolerálható". Ezt már a régebbi tekintélyuralmi rendszerekben is utáltam, most meg különösen: verseny helyett mindenkit ki akarnak zárni, diszkriminálni: nem pc. Naoszt? Kit érdekel a Te pc kategóriád?

Előzmény: wok (58)