én csak mint "elégedett felhasználó" tudok okoskodni, véleményem szigorúan magánvélemény.
én 2 dologban látom a problémádat: egyrészt az alakja úgy lett tervezve hogy befelé kisebb ellenállása
van mint kifelé.(alakjából adódóan) ez persze sztem nem jelenti azt hogy nem engedne ki levegőt csak nem hiszem hogy
megfelelő hatékonysággal. vagyis a kapacitása kifelé hát finoman szólva kétséges.
másrészt akkor szellőzik jól át a lakás ha a "szívó" oldalon mindig jóval nagyobb kapacitás áll rendelkezésre
(ez mint írtam lehet ablak, kémény, szellőző, ventilátor bármi egyéb) így simán kiszívja olyan helyekről is a fáradt levegőt ahol
nincs légbeeresztő. persze lehet próbálkozni hogy a "szívó" oldalra jóval több légbeersztőt teszel, de igazából töredék árból megvan pl egy ventilátor ami tutira jó. vagyis én nem kockáztatnék.
nálam pl a fürdőben nincs szellőzés (zárt kémény van) mégis 5 perc alatt normalizálódik a páratartalom zuhanyzás után. a nem lezárható ae***o alakját és működését tekintve ugyanaz mint a sima csak nem zár le egészen. itt SZERINTEM ez annyira sokat nem segítene a problémán. és hát még egy probléma: a légbeersztő oda kell ahol a páratartalom
valami miatt jobban növekszik (pl nappaliban van a család) viszont ott hiába nyit a légbeeresztő ha a lakás túlfelén még nem ment fel a páratartalom addig nincs szellőzés. mire ott is rendesen felmegy addigra viszont már nagyon felmegy ott ahol a páraterhelés éri a lakást. szóval szigorúan magánvéleményként én a "szívó" oldalt máshogy oldanám meg. személy szerint én az egyik legjobb ötletemnek tartom hogy 1 éve kifúrtam a falat 3 helyen. azóta nincs gondom penésszel párával dohos levegővel. fűtésszámlán érzékelhető változás nincs. hőérzetben sincs. csak akkor ha egészen közel lépek a beeresztőhöz, akkor érzem hogy "húz" be a hideg. de persze nem kell 30 centire állni a szerkezettől.......