M63FUN
2011.04.23
|
|
0 0
2066
|
egy nagyon egyszerű dologban kell gondolkodnod. a légbeeresztők beengedik a levegőt és ha van nyomáskülönbség a ház
homlokzatán akkor a másik irányban tud távozni a levegő . vagyis átszellőzik. nálam a wc-ben van egy kisablak, ő szellőzteti át a lakást.( a két szobában meg ae...o van) a konyhai páraérzékelős venti egész télen egyszer kapcsolt be (főzéstől eltekintve) néztem is hogy ez meg mi. vagyis csak ezt az útvonalat kell megtalálnod, azonban az ae...o levegő kiengedésére nem igazán alkalmas. jobban jársz egy kisablak, kémény, vagy ventillátor beszerelésével. ventillátorban van zsalus is, vagyis ha nem megy lezárja a levegő útját. én pl direkt tettem a konyhába, mert ha ott 1 fokkal esetleg hidegebb is lesz nem számít, de egy szobánál azért nem mind1 (igazából nem érzek hőmérséklet különbséget, pedig sima gagyi ventim van, nem zsalus)
egyébként saját tapasztalatom hogy nem kell mindenhová légbeeresztő, elég ha egy beeresztő van és egy "kihúzó" a kellő légmozgást általában tudja biztosítani. persze ez méret lakók száma és ingatlan alakja, tagoltsága miatt változik. de ugye a jó ebben a rendszerben hogy nem nagy ügy bővíteni ha szükséges. (nálam is a kisszobai légbeeresztő felesleges volt, persze inkább ez mint a tavalyi penész......) |
Előzmény: pavarotti (2065)
|
|