Üdv!
Read Onlyként kicsit belekotyogok:
Én ugyan nem vagyok ráállva a járművekre, hanem csak néha "kellékként" használom őket egy egy régi hangulathoz a kompozícióban, többnyire öreg villamosokat.. de ugyanezt szoktam látni mondjuk nosztalgia különmeneteken. állok kinn mondjuk kőbánya hízlalón, jön az UV.. megáll, leszáll róla 72 srác.. megállnak köztem és a villamos közt.. kb 2 méterre a villamostól precíz félkörben, és telefonnal "fényképeznek" de ha nem is mind.. de legalább 2 bambabéla simán bebóklászik a képbe minden alkalommal.. ezzel nem lehet mit csinálni, csak szolídan üvölteni.. ez sajnos ilyen.. marad az hogy addig kell meglőni, és olyan helyről ahol nem próbálkozik senki..
De az itteni képeket elnézve is azt kell mondjam sajnos hogy NULLA fantázia van az ilyen képek legtöbbjében.. klikk klikk.. annyira közelről hogy még a környezet sem látszik.. gyakorlatilag dokumentáció folyik semmi több.
Egyébként legtöbb esetben ha ilyen van, akkor direkt olyan távolságból lövöm meg hogy véletlenül se zavarjon senkit.. mégcsak kimondott teleobjektív sem kell hozzá, csak a nagyobbik kit-obi. egy kis zoom, bennehagyni a helyszínt is kicsit utólag mindig lehet vágni, hozzátenni már nemigen.. és klikk.. 50-100 méterekről simán lehet dolgozni.. és akkor nem érzi a jv sem hogy belemásznak az intim szférájába..
KB egyszer kellett eddig durván közelmennem, amikor egy régi szocreál kockaABC-t lőttem úgy meg életkép-szerűen hogy bennevolt egy ráncajtós ikarus, és a túl modern buszmegálló bódétól egyszerűen nem lehetett rendesen megcsinálni a képet messzebbről, de affér ott sem volt.. mikor felnéztem a gépből, csak nézett rám az ember ilyen "sikerült?" tekintettel, intettem neki egyet amolyan kétujjas tisztelgésfélét köszönetképpen, és elment.