audi a6 2,5tdi quattro Creative Commons License 2011.04.16 0 0 3058

A6 99-évj 150le quattro avant triptonik,metálfekete,full-full extra! motorkód: AFB ALVÁZSZÁM wauzzz4bzxn061036  ! Hibaleirás: Sokat fogyaszt,kopog,hidegen és melegen alapjáraton füstöl,olajat-vizet nem eszi,gyorsulás 30mp 100ra,a váltó öszevisza vált,van ugy hogy 2-dik ból vagy két perc mire felvált 3ba ,főleg hidegen(kézel egyből) néha vészüzembe teszi a váltót,gyorsitáskor remeg,rángat(olyan mintha nem menne minden henger) erő=0  minusz 20ban is pöcre indul,de melegen már 4-5forog a motor mire beindul! nehezen éri el a üzemi hőfokot (90) olaj(65)  pedig uj termosztát van benne,vezérlés nincs eltéve,azis uj!  Gyujtásráadáskor a töltésjelző 9v mutat,ha a izzitást befejezte akkor 10v ha beindul akkor is 10 v mutat és egy nagy gázröcs és elalszik a töltésjelző lámpa de akkor is 12v mutat! 3perc után felmegy 13,6-max 14v ha nincs minden felkapcsolva! Az akksi 100ah és 3hónapos,de télen éphogy tekerte a motort! nemis egyszer leis merült ha rövid távon szaladgáltam,az automata váltóba az olaj lelet cserélve,a motorba is (10v-40) Gázolajszürő új,porlasztók bemérve! légtömegmérő uj, kartergáz nincs, 270ezer km a motorvezérlő szerint! A vezérmütengely nincs megkopva,de a himbák és a hidrotőke nem lett megnézve! max 160-170 megy ! nem kormol! Igy már tudol nekem valamit mondani hogy mit nézzünk meg rajta,vagy motorcsere! A jövö héten jőn egy profi diagos hozzám és megnézi a hibakódokat (nem autószerelő,csak hobi szinten csinálja a diagot) és majd megirom! De a bosh szervizben is csak találgatak,pontosan nem tudták megmondani hogy mi a baja,és ilyenek miatt buktam már vagy 2kilót!

Előzmény: Donibcsi (3057)