Nagyon szeretem az ács szakmát! Neked beugrik még az iszkába kötés? :-)
Egyértelmű, hogy a legjobb felállás az lenne, ha a laikus építtető még a tervezés megkezdése előtt fogadna egy saját műszakist, aki mint " projekt manager" végig kíséri az egész bulit... kivitelezőt addíg nem is engednék a közelbe amíg nincs leellenőrizve valamennyi költségvetési tétel... A kifizetést csak akkor hagynám jóvá, ha minden flottul, napló, műbizonylat etc.. megléte teljesült..
Lakásoknál viszont úgy kötnék szerződést, hogy én mint megrendelő folyamatos betekintést nyerhetek az épülő lakásomba, bármikor, bárkivel..
Alapállás, hogy az adásvételikben kikötik hogy a lakást csak előre egyeztetett időpontban összesen két- három alkalommal lehet megtekinteni a kivitelezés alatt..
Egészen egyszerűen az építtetőnek meg kell érteni hogy a vevő fizet, ha nem nézhetem meg az épülő lakást, nem veszem meg!!... Biztos vagyok benne, hogy ezen nem menne el az üzlet!!
de sajnos itt is csak a műszaki átadásra keresik meg a szakmai segítséget... sok esetben már késő.. láttam már egy két tökéletesen elsumákolt szerkezetet.. Gondolom, te is...
Passzív ház ? nagyon érdelek a téma.. Talán kicsit úgy érzem, nem túl kurrens még ez a dolog... Persze ez csak megérzés... pedig az ötlet nagyon jó...
Te mint tervező foglalatoskodsz?