szépen nőnek az én palántáim is, de azt figyeltem meg, hogy a paradicsom palánták alsó levelei enyhén sárgásak a felsőkhöz képest, némelyik palántán a levelek a végüktől elindulva kezdenek száradni, eleinte amikor a sziklevelek sárgultak és hullottak le, nem tulajdonítottam neki nagy jelentősséget, mert az ugye ha elveszti funkcióját akkor lehullik, de ha ez így folytatódik a rendes alsóbb levelek is erre a sorsra jutnak...
azt olvastam, hogy ez valószínűleg tápanyaghiány (konkrétan nitrogén) okozza, ezért a hétvégén adtam neki egy kis levéltrágyát (volldünger, 0,3%-os oldat), de látszólag nem sokat segített
nagy fél literes tejfölös poharakba vannak a palánták, a föld amibe kerültek sandis virágföld, garri palántaföld és perlit keveréke, a talaj sem lehet levegőtlen, mert egyáltalán nem nyomkodtam meg amikor pikíroztam, csak megrázogattam, meg komposzt teás vízzel belocsoltam
ezt a kis problémát leszámítva nagyon szépen fejlődnek
kicsit szárazabb talaj okozhatja ezt? elég gyorsan kiszáradnak nekem a palánták, napos időben kb 3-4 naponta öntöznöm kell, ami nem mindig sikerül utánna meg olyan nehezen veszi fel a nedvességet
vagy esetleg magas hőmérséklet? napsütéses időben az ablak előtt kb 26-30 fok is lehet, mondjuk ha jobb idő lesz most már kinyitom rájuk az ablakot csak eddig féltettem a palántadőléstől
köszönöm előre is a segítségeteket!