hwezredes Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13278

Zsolt !

Természetesen mindannyian kicsit más oldalról látjuk ugyanazt - a koncertet. Ott ülve mezei hallgatók - nézők vagyunk. A közönség. Én ebből az aspektusból szemléltem az egészet, s műszaki emberként teljesen megértem a Technikai személyzet felelősségét és értékét. Semmilyen "vitaindító" szándékom nem volt, mint olvashatod kizárólag a "hangnem" amivel ismeretlen fórumtársunk jellemezte Rhodát, háborított fel annyira, hogy megszólaltam. Tartoztam ezzel a saját lelkiismeretemen túl pontosan a Hammond orgonának ( "aki" nem tehet minderről) s Rhoda Scottnak, aki annyi szépséget és élményt nyujtott mindannyiunknak, akik ott voltunk.

Valószínüleg, - ahogy írtad, Te éppen azért "úsztad meg" eddig a sok viszontagságos fellépések technikai csapdáját, mert felkészítetted a hangszert alaposan, amit bérbe adtál. Valóban igaz, - egyetértek a gondolataiddal - ennek a "nem mai csirke" hangszernek és alkotóinak alaposságát dícséri, hogy ennyi mindent kibír a hangszer.

Az az érzésem, hogy a szállítások "minősége" korántsem arányos a hangszer értékével. Ennek nyilván sok oka van, nincs értelme belemenni. Azt azonban tudom, hogy pl. a zongoraszállítók ( az is 200 kg felett van rendszerint) FELELŐSSÉGGEL szállítják bárhonnan bárhová a hangszert. Ezt, vagy ehhez hasonló biztonságos megoldást valószínüleg gazdasági okok miatt nem szoktak igénybe venni a szervezők  PEDIG A HAMMOND  MEGÉRDEMELNÉ ! Egy jól karbantartott és beállított hangszer ( Te tudod a legjobban, hiszen régóta magad is szakértőnek számítassz a közösségben ) ilyen banálisan nem hagy cserben főleg 1 koncert alatt 4 -szer ! Ez nem véletlen, ez nem Murphy ! Te is tudod. Ez emberi mulasztás, trehányság , nemtörődömség.

Rhoda "tenyeres gliszandóit" évek óta látom, hallom, az a véleményem, hogy miután egészen fiatalon is már ezt tette, jó pár Hammondot tett volna tönkre 73 éves koráig. Nem gondolnám, hogy ez reális.

Ilyen korú hölgyel mint Rhoda egy intelligens ember MÉG MUNKAKAPCSOLATBAN SEM használna olyan hangnemet, amit kifogásoltam a megszólaló fórumtársunk hangnemében. A másik ember tisztelete ezt magától nem engedi meg. 

Persze nem vagyunk egyformák. Ez igaz. Társaságban azt szoktam mondani: "mindig annyi tisztetletet várj el másoktól, mint amit Te magad is megadsz másoknak ! " 

Hogy máskor kinek az orgonáján játszik majd "Dr. Rhoda Scott" valóban a menedzsere és a kapcsolatai fogják eldönteni !

Egyetértek Veled! Azzal a megjegyzéssel, hogy Az a menedzser, aki most ott volt a koncerten, - nyakamat rá - mégegyszer attól az embertől, akié EZ A BIZONYOS B3 volt - tuti nem fogja bérelni jövőre !    :)))))))))

Előzmény: tehtube (13275)