"Azonban én pontosan azt az indulati töltést akartam (akarom) megjeleníteni, ami a 2010-es válsztások óta állandóan emelkedik, ilyen és hasonló megnyilvánulásokat eredményez."
Mi folyik a kormánypárt részéről a választás megnyerése óta? Segítek: egy cinikus bosszúállás. Mivel ténylegesen egyrészt nem mernek és nem is tudnak bosszút állni, hiszen a volt maszopos elkúró vezérek még mindig érinthetetlenek számukra, vagy egyszerűen nem mernek hozzájuk érni félve attól, hogy kiderül, nekik is volt részük az ország lecsúszásának folyamatában (nem kell elfelejteni: az önkormányzatokban fletóék alatt is zömében fideszesek ültek). Ezért marad a sárdobálás, valamint a demokratikus intézményrendszerek módszeres csorbítása, melyet azzal magyaráznak, hogy a lopásnak és az ország kifosztásának gátat szabjanak. Közben meg semmi más nem történik, csak a régi tolvajok eltakarításával saját tolvajaikat ültetik fontos, jól fizető pozícióba és a körülményeket próbálják átszabni úgy, hogy nyugodtan lophassanak és megmagyarázhassák neked, nekem: ezt értünk teszik, hogy az általunk befizetett közpénzek jó helyre vándoroljanak. Kettőnk között annyi a különbség, hogy te ezt elhiszed, én meg nem.
A lényeg tehát a bosszúállás: a többség dönt, ez van, a többség eldönti, hogy szétrúgja azt a demokráciát, amitől a hatalmát kapta, bosszút állva a múltban őt ért valós, de legtöbbször csak vélt sérelmeken.
Pedig ez nem erről kellene szóljon......