hwezredes Creative Commons License 2011.04.14 0 0 13267

Kedves Misi !

Ne haragudj az "átkeresztelésért" véletlen "nyelvbotlás" volt az iménti irásomban. Bántott az a stílus és nyelvezet, ahogyan Rhoda Scottról egy általam ismeretlen fórumtársunk beszélt. Én és társaim az 215-ös szektorban ültünk, onnan is kiváló volt a hangzás.

Lehet szeretni és nem szeretni azt a zenét, amit Rhoda játszik, ez természetesen zenei izlés kérdése, de ezt a 73 éves Tündért, akit maga Xavér is láthatóan tisztel és szeret, nem illő ilyen jelzőkkel illetni, amelyek korábban elhangottak.

Az egész koncert úgy ahogyan volt számomra - csoda. A hangulat az atmoszféra - Te is tudod - egyszeri és megismételhetetlen. Jó volt ott lenni, jó volt átélni.

Nekem, egy kicsit "sok" volt a pozanos hölgy szereplése, aki egyébként rendkivül kreativ improvizációival méltán volt jelen ott és akkor. Engem csupán az zavart, hogy ( mint a jazzban általában "körbe jár a labda" az improvizatív szólók ) a hölgy kissé sokáig tartotta magánál a "labdát" s így Rhoda háttérben kisérő szerepet játszott ez idő alatt. Rhoda elég rutinos és szerény ahhoz, hogy ezt mosolyogva és élvezettel tegye, meg is történt. Személy szerint többet szerettem volna hallani Rhoda Scottból és néha magamban a "pokolba kívántam" azt a hölgyet, ( duguljon már el !) függetlenül attól, hogy elismerem - szépen fújt. A koncert Rhodáról és Xavérról szólt ! Ezért jöttünk és nem azért, hogy a hölgyet hallgassuk. Rhoda kevesebbet mutathatott a csillogó, jellegzetes önmagából, - legalább is játék időben mindenképpen kevesebbszer szólózhatott - sajnos.

A profizmus és Xavér lélekjelenléte segítette át az előadást, hogy mégis élvezhettük ! Kár volt a B3 ilyen szerepléséért és - bár nem tudtam, valyon kié lehet, - de magamban "leszedtem a keresztvizet" róla, hiszen, én is tudom- technikai gond bárhol, bármikor adódhat, ez sajnos természetes, hiszen a Hammond nem "mai csirke" de ennek a példánynak - amin Rhoda játszott - több sebből is véreztek az alkatrészei, ami az emberi trehányság, nemtörődömségből fakadhatott, nem pedig Murphi közismert törbényéből.

Úgy véltem, az az ember, aki ilyen hangszert kölcsönöz Rhodának, nem beszélhet így a Művésznőről.

Picit elragadott a hév, ezért nem figyeltem eléggé, mikor a Nevedet leírtam - bocs !

üdvözöl : Gábor

Előzmény: mokusmisi (13254)