Van 1 cseresznye (Germersdorfi), 4 szilva (3 Besztercei, 1 Stanley), 2 körte (1 Vilmos, másikat nem tudom), 1 eper (Fekete), 1 kajszi, 1 meggy (azt hiszem Érdi bőtermő), 2 alma (Idared, Golden).
Tavaly gombás betegségek ellen: Thiovit Jet + Kocide 2000, lemosóként Vegesol, Biola (tavasszal és ősszel is 2x egymás után kb 1 hét szünettel). Állati kártevők ellen: színcsapdák (sárga, fehér), feromoncsapda az almában molyok ellen, Dipel, Biola, csalánlé. Valamint az összes gyümölcsfa törzsére ragacsos csík tavasz elejétől. Amelyiknek nagyon barázdás a kérge, arra egérfogó ragasztót nyomok. A csíkkal lényegében az összes hangyát, mászó tetvet leszorítóm a fák lombkoronájáról.Így lényegében 99%-ban tetűmentesek a fák. Ha mégis tetves lesz pár levél, akkor azt vagy lecsípem, vagy kézzel ledörzsölöm róla a tetveket.
A kajszi és a meggy pár éve volt igen beteg. A meggynek kb ki kellett ritkítani a koronájának az 1/3-át. Mondjuk ahogy utánaolvastam ez nem is volt nagy gond, mert így lett szép szellős a koronája. Tavaly még visszavágtam a tetejét is, mert a legfölső kb 1,5m-t nem tudtam már sehogyan sem leszedni. Most idén tele lett friss hajtással. A meggyen idén még semmi moníliára utaló jelet nem látok. A kajszi nálam már kb egy hete levirágzott, a friss hajtások már 3-5cm-esek, a gyümölcskezdemények már mint egy borsó szem. Eddig két kis hajtást vágtam le, mert el voltak fonnyadva. Úgy néz ki, hogy több nem lesz rajtuk.
Ezen felül még van kb 10 tőke szőlő, ami szintén teljesen lisztharmat és peronoszpóra mentes volt. Zöldségek vannak még, meg szamóca, 10 tő ribizli, egres.Ezek is mind teljesen egészségesek voltak. Ribiszkén szoktak csúnyák lenni a levelek, de tavaly az sem volt.
Idén lehet kipróbálok még egy másik rovarölő szert (Vektafid A), mert a Biolával nem voltam annyira megelégedve. Virágokon, kökény bokrokon szoktak lenni tetvek.
A sárga lapok meg nekem bejöttek a cseresznyén. Nem azt mondom, hogy nem volt kukacos, de jóval kevesebb volt, mint lapok nélkül. Nyílván így nem tudod megfogni az összeset, de ritkítani nagyon lehet. Én neked azt mondom, hogy a 6-8 lap kevés lesz. Ha jó fogás lesz, akkor biztos, hogy 1x, de szerintem 2x is cserélni kell a fákon a lapokat, mert tele lesznek léggyel. Inkább vegyél belőle többet, ha nem használod fel, akkor jövőre ugyan olyan jó lesz.
Ha esetleg érdekel, akkor el tudom küldeni a tavalyi feljegyzéseimet a permetezéseimről, csak akkor írj egy levelet a e-mail címemre.