Kobzoska Creative Commons License 2011.04.13 0 0 2383

Előástam ezt a hozzászólást, mert először ebben olvastam az Iseó-tóról, azóta vágytam rá, hogy egyszer eljussak oda. Végre, végre, végre a múlt hétvégén sikerült!

Az ötletet köszönöm Mrs Weasley-nek, remélem, jár még erre!

Fél napunk jutott rá, de így is láttunk szép dolgokat.

Sulzano-t néztem ki első célpontnak, mert innen gyakran járnak át a Monte Isolára hajók, kb. 20 percenként, és hamar át is érnek, 5-10 perc alatt. A sziget nagon szép, és nyugis. Autók nem járnak rajta, csak a szigetbusz és motorosok. A hegy tetején van egy templom, megpróbáltunk felmászni hozzá, de útközben kiderült, hogy nem vagyunk mindannyian elég jó kondicióban. Hegymászás után visszahajóztunk Sulzano-ba, és onnan körbeautóztuk a tavat, illetve nem teljesen körbe, mert éjszakára Sarnico-ban vertünk tanyát, így egy rész kimaradt. Nagyon szép út vezet körbe, alagutakkal; nem tudom, azoknak mi a neve, ami alagút, de a tó felé nyitott, szóval ki lehet látni, ilyenek is vannak, meg kis vízesések. Sarnico is egy szép kis város, élénkebb élettel, mint Sulzano. Éjfél körül még teltház volt a játszótéren, és tömegek zsizsegtek a fagyizók környékén és a bárokban. Mindehhez kánikula, még éjfél után is rövidujjú pólóban ücsörögtünk a tóparton.

A tó körül vannak jó kis túraútvonalak, egy huszonvalahány km-esnek néztük a térképet, meg vannak hosszabb hajójáratok, szóval biztos jól el lehet tölteni az időt hosszabb távon is. Nincsenek sokan, idegen szót alig hallottunk, turistacsoportokkal sem találkoztunk. Hasonlít a Garda-tóhoz, csak kisebb és csendesebb, de ugyanaz a gyönyörű zöld-kék víz.

Bergamo-ból könnyű megközelíteni, van busz, vonat. 

Előzmény: Mrs Fred Weasley (201)