vintagekey Creative Commons License 2011.04.13 0 0 13257

Kicsit messzebbről kell elindulni. Rhoda mama elég erőteljesen nyúlt a hangszerhez (két drawbart leszakított, amit a koncert előtt forrasztottam vissza, és szétrugta a basszuspedált, úgy, hogy a pedálokat elválasztó fémrudak is kiestek a pedálzatból, ami azért nem kis teljesítmény.) Amikor az orgona leállt odajött hozzám, és mondta, hogy elment az áram és ő biztos benne, hogy ez nem az orgona hibája ezért ragaszkodott hozzá, hogy egy új csirkét húzzak ki az orgonához= hozzak máshonnan áramot. Csak azért tettem meg mert ő kérte és a technikus kötelezően szót fogad a művésznek, de én is tudtam, hogy vagy a frekiváltó vagy a csatlakozó lesz a ludas, mert ahogyan mondod Viktor a B3 csak úgy nem áll le. Hátlap leszed frekiváltó kábelek ellenőríz rendben. Áram van csatlakozó trafó bedugva, mi lehet a baj? Természetesen a legbanálisabb: ahogy az öregasszony rugdosta a hangszert az orgona 110-es csatlakozó nyelvecskéje kilazult és nem érintkezett egy-egy pillanatra (olyan mintha a villásdugó egyik villaszára nem érintkezne) persze, ahogy egy pillanatra nem volt áram a motor leáll de a visszajelző bekapcsoló lámpa még világít ezért úgy tűnik, hogy áram alatt van a hangszer csak rejtélyes okok miatt nem működik. A megoldás már egyszerű volt nyelvecske visszafeszít csatlakozó rá és doktor téppel jól körbeteker, hogy meg ne mozduljon koncert végéig.

Hát ennyi. Éveket öregedtem. 

Előzmény: LaurensHammond (13256)