hát, nem is tudom. igazából nekem nagyon vegyesek az érzelmeim a tegnap estével kapcsolatban. a megadeth sajnos a szememben egyre gépiesebbé válik, egyre inkább azt érzem rajtuk, h már csakis a pénz oldala miatt élvezik a koncertezést, és telejesen hivatalos munkahellyé alakult a zenekar, ahová bemegy az ember, elvégzi a kötelező teendőit, és hazamegy. az endgame dalokat hiányoltam korábban... hát, nem tudom. mintha lemezen tényleg jobban húznának, mint élőben. kicsit csalódás volt. lehet ezért sem erőltetik agyon. valahogy tényleg úgy tűnik, h ami már be van járatva, az jobban is működik. mustaine kommunikációja továbbra sem hasonlít (sőt, nem is közelít!) egy vérbeli frontemberéhez, aki jól fel tudja tüzelni átvezetőszövegeivel a közönséget. pont azt figyeltem, h túl sok ovációt még ő sem kapott, amikor a végén bemutatta a zenakar tagjait, vagy amikor egyszer végigment egyedül a színpad egyik végétől a másikig közben köszönetet mondva látványosan a közönség felé. a holy wars előtt fikázta egy kicsit obamát, meg értetlekedett (joggal!) hogy mi történik a világgal manapság, amikor a föld egyik részén földrengés, meg katasztrófa, a másikon meg egymást öljük, mi emberek, utalva az arab világra. "brother will kill brother" na, mondjuk ez nagyon jó felvezetése volt a számnak, és nagyon is aktuális, pont ilyenekt várnék el tőle, csak sokkal többet! talán a she-wolf előtt mondott el még annyit, h ez a dal a rossz lányokról szól, aztán kész. ennyi. szóval, tudna ő ha akarna, de mégsem... amúgy a játékuk nagyon precíz volt, ezt meg kell hagyni, de tényleg vicc, hogy szinte ugyanezeket játszották tavaly a pecsában. legalább egy angry againt kaphattunk volna, ami nem mellesleg ezen a turnén azért néha fel-fel tűnt, nem egy irreális elvárás lett volna. nem hiszem, h foglalkoztak azzal, h legutóbb mit játszottak itt, és ahhoz képest variáljanak egy kicsit. hát, nem! :)
ha egy 10-es skálán kéne elhelyeznem a tegnap esti koncertjük élvezeti értékét, akkor valahol kb. 7 és 8 közé sorolnám.
a slayer gyilkos volt. ezt nagyon nem is kell kommentálni. araya tényleg jókedvűnek, mosolygósnak tűnt. kerry king marcona tekintetéből meg sok mindent nem lehet kiolvasni, még ha boldog akkor sem! :D a cannibal corpse-os csávóból meg sokat nem lehetett a hajától látni, lombardot meg ellepte a dobtenger. nekem pl. a 3. szám után el kellett jönnöm az első sorból, mert fájt a fülem... mondjuk amekkora marshall hegyeket elkezdtek tornyozni az átpakoláskor, már kezdtem félni. de amikor a valtonos szeku-ricsi csávóknak közvetlenül a kezdés előtt füldugókat osztottak ki kollégáik, akkor sejtettem, h itt a fül az bizony büntetve lesz rendesen! :D
Fafara: milyen volt az interjú Arayával? derült-e ki vmi érdekes róla? ill. hol lehet majd róla olvasni, esetleg megnézni? és még egy: a megadeth tagjaival készített valaki budapesten interjút, erről tud valaki infot?