Mivel nő vagy , ezért hoznék 1 példát , illetve a szellemiségről is írnék valamit , és a hölgyek akaratáról :
Feleségem , mint fiatal leány 12 évesen adta át az életét az Úrnak , apósom fenyegetése ellenére . Akkor a 90'-es évek elején volt egy atyafi aki a HGy.-ben tért meg a 80'-as években , majd csatlakozott közösségünkhöz . Erős tanítása volt , pl.: a kis rövidnadrágos leánykákat hazazavarta az Istentiszteletről , hogy normálisan öltözzenek fel , ( fejlettek voltak a lányok testileg , a hasonló korú fiúkhoz képest ) tanított a festékek ellen , illetve a haj vágásával kapcsolatban is . Miért érdekes mindez ? Mert tanításra volt szükségük ezeknek a leányoknak akik roma háttérből tértek meg , és alapból nem vettek volna fel nadrágot , ha a világ szellemisége nem hat rájuk . Gondolod , hogy jól esett a lányoknak a tanítás ? Nem hiszen ! De mégis megfogadták ( elfogadták ) Isten emberének szavát . A mai napig emlegetik őt , mert ezt az alapot adta számukra . Elment az esze a testvérnek , hogy ilyen dolgokról beszélt ? Nem a Szent Lélek vezette ?
Nos , nehéz helyzetben vagyunk , mert mi azt a vizet adjuk ki magunkból , amit magunkba szívtunk :)
Nem vagyok azok ellen , akik másként gondolkodnak , más a nézetük , másként hisznek , de mi amolyan maradi szekta vagyunk .
Volt nálunk 7 hónapig 2 nevelt fiú , és bizony rászóltam a nagyobbikra , hogy vegye ki a köves fülbevalót , amit barátjától kapott , mert ez nálunk nem szokás .
Az apostoli tanítás sohasem ártalmas .
Mit mondanál ma , hogyha te ilyen tanítóktól hallottál volna az Írásból hasogatni a megtérésed kezdetén ?
Érdekes dolgon gondolkodtam az előbb :
1 Kor. 7,34
Különbözik egymástól az asszony és a hajadon. A ki nem ment férjhez, az Úr dolgaira visel gondot, hogy szent legyen mind testében, mind lelkében; a ki pedig férjhez ment, a világiakra visel gondot, mimódon kedveskedhessék a férjének.
Én pl.: sohasem szóltam bele , hogy az asszony mit vegyen fel , de tudom , hogy úgy öltözik , ahogy nekem tetszik . Viszont
ha "parancsolnák" a feleségemnek , mint az az atyafi régen , akkor sem vétkeznék :)
Eféz. 5,22
Ti asszonyok a ti saját férjeteknek engedelmesek legyetek, mint az Úrnak.
Eféz. 5,23
Mert a férj feje a feleségének, mint a Krisztus is feje az egyháznak, és ugyanő megtartója a testnek.
Nem is olyan egyszerű a szellemiségről , és a hölgyek akaratáról beszélni helyes módon !