Üdv,
Nem vagyok dj és nem is leszek. Bulibajáróként értelmezném az alábbiakat:
Sztem, ha vki nem zenél, hanem csak zenét LEjátszik, akkor az max saját maga számára fontos, hogy miről tolja (bakeli, cd, hdd).
A jelenlevők szórakozni, táncolni mennek, nem azt bámulni (ezért is nem használom a közönség szót), hogy milyen eszközből/rendszerből szól, mert nem attól lesz jobb, se a megszólaló zene, se a buli, pláne 1-10ezer watton megküldve (ilyen hangerőnél ugyanis nem lehet különbséget tenni, meg értelmetlen is lenne, hisz nem ez a célja az "összejövetelnek").
Első mondatom pozitívként értelmezendő, mivel zenészként én sem foglalkozom a dj-k eszköztárával. Tulképp magasról tojok rá, mit használ. Mint másnál is, hallgatóként csak az számít, hogy egyéni szubjektíve bepörgök e adott zenére vagy nem. Ha igen, akkor vizesre tombolom magam, ha meg nem, akkor átmegyek máshova.
Szintén szubjektív egyéni hozzáállásom szerint mindenesetre maxi szimpatizálok 2011ben a laptopos, külső kontrolleres megoldásokkal, mint pl:
http://www.m-audio.com/products/en_us/TorqXponent.html
Ez csak egy példa persze, de minek több cucc manapság? (a kérdés költői, nem várok választ:))
Szép napot.