Szia!
Azt vettem észre, hogy te nem vitázol, nem érvekre válaszolsz, hanem elkezdesz úgymond "a felhőkben járni", és hatalmas vargabetűket írni, ami neked is sok idődet energiádat veszi el, és nekem is. Szerintem ennkek semmi haszna. Az Istenit és az olyan emberit, ami az Isteni helyére pályázik bizony, hogy szét kell választani, és ez nem nyugati gondolkodás, hanem a Bibliai gondolkodás, pl.: Krisztus maga is megkérdezi a farizeusoktól, hogy János keresztségét embertől valónak, tartják-e, vagy Istentől rendeltnek:
Mát 11:30.- A János keresztsége mennyből vala-é, vagy emberektől? feleljetek nékem. 31. Azok pedig tanakodnak vala maguk között, mondván: Ha azt mondjuk: Mennyből, azt fogja mondani: Miért nem hittetek tehát néki? 32. Ha pedig azt mondjuk: Emberektől, - félnek vala a néptől. Mert mindenki azt tartja vala Jánosról, hogy valóban próféta vala. 33. Felelvén tehát, mondának Jézusnak: Nem tudjuk. Jézus is felelvén, monda nékik: Én sem mondom meg néktek, miféle hatalomnál fogva cselekszem ezeket.
Kol 2,18- Senki tőletek a pálmát el ne vegye, kedvét találván alázatoskodásban és az angyalok tisztelésében, a melyeket nem látott, olyakat tudakozván, ok nélkül felfuvalkodván az ő testének értelmével. És nem ragaszkodván a Főhöz, a Kiből az egész test, a kapcsok és kötelek által segedelmet vévén és egybeszerkesztetvén, nevekedik az Isten szerint való nevekedéssel. Ha meghalván a Krisztussal, megszabadultatok e világ elemi tanításaitól, miért terheltetitek magatokat, mintha e világban élők volnátok, efféle rendelésekkel: Ne fogd meg, meg se kóstold, még csak ne is illesd. Amelyek bölcsességnek látszanak ugyan a magaválasztotta istentiszteletben és alázatoskodásban és a test gyötrésében; de nincs bennök semmi becsülni való, mivelhogy a test hízlalására valók.
Mát. 16:23. Ő pedig megfordulván, monda Péternek: Távozz tőlem Sátán; bántásomra vagy nékem; mert nem gondolsz az Isten dolgaira, hanem az emberi dolgokra.
Jak 3,15 Ez nem az a bölcsesség, amely felülről jő, hanem földi, testi és ördögi.
Az offtopicra meg:
"Ha van ilyne kapocs, akkor annak azért csak van valami konkrét jele is, nem? Vajon tényleg vannak olyan emebrek, akik együtt gondolkodnak, együtt imádkoznak ezekkel az emebrekkel? Nem, a helyzet az, hoyg a magyányos farkasoknak nincs még szellemi társuk sem."
Azon vádjaidat visszautasítom, hogy én affél egyszemélyes magányos farkas lennék/lennénk, ami undergroung láthatatlan egyházzal lenne kapcsolatban, és hasonló rosszindulatú festéseid, kérdésbe burkolt célzásaid, amikhez semmi közöm. Szó sincs róla! Nagyon is látható testvéreim vannak, akikkel nap mint nap találkozok, közösségben vagyok, életüket ismerem stb. (ha mindent nem is írok ki ide, mert a fórum nem erre való) Én is látható vagyok, megismerhető ember, akivel találkoztatsz is, ha akarsz, adataim, nevem (sőt lakhelyem is kiírtam egyszer ide) is nyilvános. Gyülekezésemről is írtam már jócskán erre a fórumra, úgyhogy ez csak a te megismerési hiányosságaidat tükrözi, vagyhogy, vagy valami rosszindulatból táplálkozik, amikor ilyeneket mondasz. Sem én nem vagyogy láthatatlan, sem a közösség, amiben vagyok. Jelek is követik/követnek bennünket, ha már erről van szó, pl. jeleink az, hogy megtartjuk Isten parancsolatait és Jézus Krisztus hitét, amiért a világtól kapunk is a fejünkre jócskán. Persze ezen kívül is tudnék erről írni, de ez itt offtopic. Mellesleg megjegyzem, hogy munyamunya is testvérem itt, ezen kívül, közösségben vagyok még egy-két (Morzsakutyám, Szombatosok) emberrel itt a fórumon, felebarátom is van itt jócskán. Szóval, ha kettőnket össze kéne hasonlítani, nem rám mondanák, hogy magányos farkas, aki afféle földalatti egyházzal tart kapcsolatot, hanem rád. Az meg, hogy felekezeted betagozódik e-világ istenének fennhatósága, államszervezete, uralma alá, éppen nem pozitívum (a hit szempontjából, mert gondolom te erre építesz), hanem hogy mondjam... nem akarok csúnya szót használi, na, afféle, mint a fenevadon lovagoló asszonyság. (aki olvassa értse meg)
Üdv