zoltan84
2011.04.07
|
|
0 0
331
|
Ali bá, az a helyzet, hogy nem tudom milyen fajta. Egy ismerősömtől kaptam 2-2 db oltóvesszőt, ő is valaki mástól kapta, nem tudta a fajtát csak ennyit, amennyit leírtam. A Burlaton kívül más cseresznyém sajnos nincs. Négy éve volt nálunk árvíz, az elvitte az öregebb termő fákat. Kiszáradtak. Tavaly júniusban pedig a sok belvíztől száradt ki egy 3 éves Katalin és egy 3 éves Burlat. Úgyhogy a cseresznyével gondban vagyok. Nálunk egyébként most nagyon divatba jött Gisela alanyon a gyenge növekedésű cseresznye. Olyan fajtákat árulnak, mint Merchant, Techlovan, Kordia, Karesova, Gastanka. Ezen kivül a Burlat, Katalin, Lapins stb. Egyébként a szüleimnél van egy több, mint 50 éves cseresznyefa. Már nagyon odvas a törzse, csak egy főága él, a többi vagy leszakadt vagy elszáradt. Fehér cseresznye, kb. a Germersdorfival egyidőben érik, a napsütötte részen esetleg található pirosas folt. Ha éréskor esőt kap, repedezni kezd. Az íze nem túl édes, inkább savas. Kiváló befőtt készül belőle. Nem tudod milyen fajta lehet? |
|