"szokásból, hagyományból,"
Az a helyzet , hogy 150 éve hazánkban is dívik a frufru és a hajvágás , amely valahogy 1800 évig eszükbe sem jutott asszonyainknak . A francia forradalom ( szellemiség ) hatása begyűrűzött kis hazánkba .
Ma bolondnak , törvénykezőnek tartják a szoknyás asszonykákat , pedig az az ő viseletük , amely jól mutatja az utálatos voltát akkor amikor férfin van . Ha nő hord nadrágot , az ma már természetes viselet : "szokásból, hagyományból" .
Azután ott van az arany bőséges és kihívó használata , tudva vagy tudatlanul abból a szándékból , hogy megmutassa az illető , hogy neki mennyi vagyona van . ( szellemiség )
Az arcfestéssel úgy vagyok , hogy a természetes a legszebb : szépségkirálynőt nem láttam még kimázolva , viszont bizonyos indítékokból ( szellemiség ) a hölgyek előszeretettel mutatnak mást magukról , mint akik ők valójában . / tudva vagy tudatlanul /
A 364-ben írtad : "Most nem drága ruha dívik, hanem a puritanizmus ..."
Láttam TV-ben olyan gyülekezetet , ahol egy páváskodó atyafi nyakkendője többe kerülhet , mint az igazi puritán testvér egész öltözete amelyet magán visel .
Milyen érdekes az is , hogy pesti közfürdőbe nem látni híres-neves hazai prédikátorokat , azok ugyanis inkább elbújnak Phuket-szigetén :)
Isten megszentelt , az Ő számára elkülönült népet kíván használni , amely nem uniformizáltságot jelent - amely itt az Indexen vádként gyakran elhangzik - , hanem a kor divatjától mentes hívő kereszténységet .
1 Móz. 35,3
És keljünk fel, és menjünk fel Béthelbe, hogy csináljak ott oltárt annak az Istennek, ki meghallgatott engem az én nyomorúságom napján, és velem volt az úton, a melyen jártam.
1 Móz. 35,4
Átadák azért Jákóbnak mind az idegen isteneket, kik nálok valának, és füleikből a függőket, és elásá azokat Jákób a cserfa alatt, mely Sekhem mellett vala.
1 Móz. 35,5
És elindulának. De Istennek rettentése vala a körűltök való városokon, és nem üldözék a Jákób fiait.
2Kor 6,16
Hogy egyezhetnék meg Isten temploma bálványokkal? Mert mi az élő Isten temploma vagyunk, amiképp Isten megmondotta: "Bennük fogok lakni, s majd közöttük járok: Istenükké leszek, s ők népemmé lesznek.
2Kor 6,17
Azért jöjjetek ki közülük, és váljatok el tőlük, szól az Úr. Tisztátalanhoz ne nyúljatok, és én magamhoz fogadlak titeket.
2Kor 6,18
Atyátokká leszek majd, és ti fiaimmá és leányaimmá lesztek. Ezt mondja az Úr, a mindeneken uralkodó." / Csia Lajos fordítása /
Csel. 2,40
Sok egyéb beszéddel is buzgón kéri és inti vala őket, mondván: Szakaszszátok el magatokat e gonosz nemzetségtől!