munyamunya Creative Commons License 2011.04.06 0 0 330

Oké, akkor ejtjük a parancsolatban szereplő ábrázolható dolgok értelmezésének kérdését, mint olyasmit, amiben nem tudsz érdemi választ adni.

Kérdésedre válaszolva. A tiszeteletadás sokféle lehet, mint ahogy a lenézés és meggyalázás cselekedetei is különfélék. Amit rendszerint kifelejtenek az emberek ebből a dologból, az a közömbös, neutrális viszonyulás lehetősége. Én pl. teljesen semlegesen viselkedem a cipőfűzömmel kapcsolatban, sem nem tartom a többi tárgyamnál fontosabbnak, sem nem köpködöm le minden lépésnél. Ugyanilyen a viszonyom a kereszt formájú tárgyakhoz is. Tudom, h egyes kultúrákban, vallásokban, kultuszokban isteni jelentése van, és tudom, h vannak olyan keresztények is, akiknek jelent valamit. Számomra azonban csak egy geometriai forma 3D megjelenítése, amit nem vonok bele az Istennel való közösség alkalmaiba, mert tudom, h a Mindenható nem rendelte ezt.

Nem a falon levő kereszt maga sátáni, hanem az a gyakorlat, h olyasmiket illesztenek bele az Istentisztelet rendjébe, az Atyától megadott egyetlen helyes út követésébe, olyasmiket tesznek hagyománnyá, ezáltal sokakat megtévesztve, amik idegenek Istentől.

Előzmény: Aragorn (329)