"jó néhány kérdésben nekem van igazam a te felekezeted állításaival szemben"
Mivel Te vagy Nemo és az Ortodoxia az (Egy, Szent, Egyetemes és) Apostoli Egyház, ezért ezzel az állításoddal ugyanazt állítod, mint amit én, tehát nagy gondban vagy. Ki vagy Te, aki felülbírálja a Szentlélek 2000 éves működését? Ki vagy Te, aki azt állítja, Hogy Krisztus elhagyta nyáját? Ha pedig nem hagyta el, akkor Krisztus ellen és nem egy felekezet ellen ágálsz...
Egyes személyek között lehet ellentét, egyetnemértés, a probléma az, hogy Te olyanokat támadsz, amik nagyobb fórumon születtek meg, mint egyes személyek gondolatai, és úgy érzed, a Te személyes gondolataid felvehetik velük a harcot. Úgy látom az eddig tapasztalatom alapján, kedves Némó, hoyg amiket írsz, azokban felszínesen összerakva a kirakót, agyonboncolgatva a szavakat, eljutsz egyfajta önkényes látszatigazságra, de még mindig nem tudtál a dolgok mélyére hatolni és megérteni azokat az igazságokat, amiknek csupán megközelítő eszközei a felszínes szavak, és amelyek már szavakkal nehezebben leírhatók, de amik mégis mindig is az Egyház legbelsőbb és leghitelesebb Isten-tapasztalatához tartoztak. És amíg ezt a mélységet nem érted meg, addig nem leszel az Igazság teljes birtokában. Ehhez ugyanis a szíveddel kell gondolkodnod, nem az agyaddal, mert az emebri szív az Igazságban szeret megpihenni, míg az emebri agy, harcolni szeret akár az igazság akár a hazugság oldalán - neki sajnos mindegy. Ja, és mindezt nem tudom Neked tételesen bizonyítani, tehát eldöntheted, hoyg egy megalapozatlan baromság, amit írtam, vagy valami olyanból táplálkozik, amely túl van minden okoskodáson és bizonyítási kényszeren. Az agyad objektíven egyik lehetőséget sem tudja kizárni, a szíved az, amelyik dönt, és azt követi az agyad, érveken agyalva szíved döntésének alátámasztására. Tehát ha a szíved jó helyen van, az agyad is követni fogja, de nem fordítva. Ha a Szíved nem egyesül az Igazsággal, akkor bármilyen okosságot talál ki az agyad, az lehet logikus, de nem Igaz.