ecinereb Creative Commons License 2011.04.06 0 0 161

Akkor jól tudtam. Hát, nekem úgy tűnik, hogy megvannak. Az oldalukat is frissítik: http://www.bpa.hu/

A szakadásról nem tudok részleteket, és nem is érdekel különösebben, de úgy gondolom, hogy ha nem lettek volna "szakadások", most némelyik történelmi egyház nem létezne. Egy gyülekezet is közösség, emberek közössége, és mint ilyen, ki van téve az ilyesminek, noha tisztában vagyok azzal is, hogy nem ritka téma ez a Bibliában. Amúgy azon az állásponton vagyok, hogy igazából csak egy egyház van, az összes keresztény hívő közössége, aztán ezen belül vannak csoportosulások. Nekem az is testvérem, aki a misén komolyan mondja, hogy "Uram, irgalmazz!", meg az is, aki a Hitgyüliben minden egyes alkalommal a földre omlik. A szíveket meg Isten vizsgálja.

Nyilván vannak fájdalmas emlékek, de inkább lennétek büszkék mindenkire, akik belőletek nőttek ki! Ők is keresztények, tudtommal ugyanazt az Istent (a hitünk szerint egyetlen, élő Istent) és ugyanazt a megváltást hirdetik. Nem az a cél, hogy mindenkihez eljusson az evangélium?

Előzmény: Nagyon_Komoly (154)