haliholaci Creative Commons License 2011.04.06 0 0 2957

Szia!

1., Szamitasok szerint jott ki a friss levego beszivo es az elhasznalt levego kifujo merete, vagy ugy voltal vele, hogy nem gond, ha gyorsabban aramlik ott a levego ?  :)

Nem, sajnos a tetőn eleve 100mm-es az átvezetés, így nem volt választásom. De mivel én még a legalacsonyabb fokozatnál is kevesebbel szeretném használni, talán nem lesz gond. De tegnap ment próbából pár órát,a legmagasabb fokozaton  inkább a bevezetés elosztója  lett áramlási hangos, így a géphez csatlakozó részét még kiszélesítettem. DEC flexicsövet vettem, nagyon jól csillapít, azon semmi nem jött át!

2., A kifujo es a beszivo csonkok kozt az a by-pass?

Az volt a gondolatom, hogy ha a két ágat összekötöm, és  fojtható lesz a két tetőátvezetőm, ki lehet kísérletezni mennyi friss levegő jöjjön be pl télen, hozzákeverve az elhasznált egyrészét az esetleges felmelegítésre. Illetve nyáron a felső két szoba talán már klímás lesz, a mi lenti pici hálónk nem, talán oda is el lehet így majd juttatni hideget, akkor nem lenne minden tető szabályzó teljesen nyitva, így nagyobb lenne a belső keringetés.

Előzmény: peterch (2955)