ChonGhe Creative Commons License 2011.04.05 0 0 296

Hohó! olyanokat adsz a számba, amit én nem is mondtam soha. Olvasd csak el figyelmesebben, előítéletek nélkül! Én pusztán a Bibliát tettem a helyére, és nem Jézus szerepét kisebbítettem. Netalán Te a Bibliát jobban szereted, mint Jézsut? Én is megvádolhatnálak frankón ezzel. Nézd, hoyg tiszta legyen a kép (bár Neke dis ajánlom a szimandront, amit az alébb tettem be, érdemes elolvasni, telejsen józan, logikus, bibikus gondolatokkal le van vezetve a Hagyomány szerepe (és mellesleg minden protestáns felekezetnek van hagyopmánya, mert van istentiszteleti rendje, funkcionáriusai, énekei, prédikációi, stb.)

Az Egyház Krisztus teste (lásd a jézusi és páli utalásokat, nem tudom enmnnyire vagy jártas a Bibliában és mennyire ugranak be a vonatkozó versek ennyiből, de ha nem, akkor kikereshetem legközelebb, de most sietek.) Amennyiben a saját tested is egy szervezet, ahol vannak tagok különböző funkciókkal és látható struktúrát alkot az egész, mert iylennek teremtette Isten, ugynaúgy kell gondolkodni az Egyház szervezetéről is. Ami nem szervezet, az nem is test. Tehát Jézusnak, mint személynek van Teste, szervezete, mint haogy minden személynek van szervezete, és annak tagjai. Még a növénynek is, lásd: szőlőtő és szőlővesszők példabeszéd, amit szintén erre alkalmaz Krisztus. A Szentháromság is tulajdonképpen egy közösség, ahol önálló személyek vannak, de elválaszthatatlan lkényegi egyséáget alkotnak. Eddig vili? Ugynais semmi msáról nem beszélnek az ortodoxok. De Ösztökének is írtam, hoyg aminek nincs látható szervezete, az nem is emberi, tehát nem is Egyház, mivel láthatatlan ember nincs.

Az Egyházakellehetetlenülése alatt mir értesz? Ugynais voltak a történelem során rohadt nagy ellehetetlenülések, üldözések, és azt láttuk, hoyg a legsátánibb gépezet sem tudott véget venti az Egyháznak. A kommunizmus idején egyébként szinte szó szerint bekövetkezett az, hoyg elégettek minden szet iratot Oroszországban, az Egyház nem kommunikálhatott, a papokat tömegesen élve eltemették, a hívőket kivégezték, a tempolomokat elkobozták, stb. Hihetetlen módon kiirtották az Egyházat. És mégis életben maradt, elpusztíthatatlan volt. Mindentül megfosztva a vértanúk hite és az öregasszonyok imája következtáében a kommunizmus végül csodás módon megbukott, és utána szédítő erpvel támadt fel az Egyház! Én voltam az oroszoknál a kommunizmus buklása után, hihetetlen, hoyg milyen elemei erővel támadt fel az Egyház látható módon is. Ez nem következhetett volna be, ha az üldözések, ellehetetlenülés alatt nem maradt volna meg a hitenk olyan kemény magja, amely erősebb a pokol kapuinál is!

Előzmény: vándorlós (291)