munyamunya Creative Commons License 2011.04.05 0 0 282

>> "Jézus azt mondta: Keressétek Isten országát és az Ő igazságát... Én ehhez tartom magam."

Isten igazságát keresni vajon azt jelenti, h csak keresek, keresek, kutatok és keresgélek, de az életben nem találok semmit? Tudjuk, h nem, hiszen aki keres, az találni fog, ez is krisztusi ígéret. Vagyis előbb-utóbb a keresésnek eredménye lesz, az ember megkapja Isten igazságainak ismeretét (nyilván nem egy csapásra, egyszerre, de megkapja, hiszen ez a cél).

>> "Jézus nem engedte Jánoséknak eltiltani az evangélium hirdetésétől, az Ő nevében gyógyítástól, ördögűzéstől azt az embert, aki nem járt velük együtt."

Ennek vajon mi köze az istentisztelethez? Ha valaki Jézus "nevében" gyógyít, és esetleg mégsem az ő hatalmával, hitével hanem mondjuk feketemágiához használja fel a nevet (tudok ilyenről), annak az eredménye úgyis meglesz. Ha pedig valóságosan a Krisztust követi lelkében, akkor teljesen mindegy, h fizikailag közösséget vállal-e pillanatnyilag egy gyülekezettel vagy sem. Jézus egyáltalán nem várta el mindenkitől, h vele együtt járja a vidéket. Ettől még igaz az, h Istent csak egyféle módon, az Ő átala lefektetett úton lehet imádni.

>> "Jézus határozottan kijelentette, hogy menj be a legbelső szobádba és ott imádkozz. Sőt, megadta az imádság szövegét is. Betartod?"

Hápersze, megkeresem otthon az ajtótól legtávolabb eső helységet, és ott egy papírról felolvasom a "miatyánkot"... Amiket felsoroltam, mint az imádkozás KÜLSŐ formái (mivel azokra kérdeztél rá), azok semmiben sem mondanak ellent a Jézus által megadott paramétereknek, melyek a BELSŐ állapotról szólnak: vagyis mindig teljes valóm legbelsejéből, lényegéből szólok Istenemhez, és mindig hálákat adok áldásaiért, és könyörgöm bocsánatáért, irgalmáért, segítségéért. Azaz a lényeget tekintve NINCS alternatíva. (de ezt is leírtam már az előző hsz-ben: "mindez [az imádság külsőségei] semmit sem számít, mert az Isten olyan imádókat keres, akik szellemben és igazságban borulnak le előtte.")

>> "A taxatív felsorolásban tárgy és növény nem szerepel. Hoznál egy ezt cáfoló idézetet?"

Már hoztam, és kérdeztem is ezzel az értelmezéssel kapcsolatban, de elfelejtettél rá válaszolni. Idézem (168.hsz.):

"ne csináljatok magatoknak faragott képet, akármihez is hasonlót, a miképen megparancsolta az Úr, a te Istened." Vagy te úgy értelmezed, h egy macska szobra előtt tilos leborulni, de mondjuk egy piramis formájú tárgy előtt már lehet?

Ja, és a te meghatározásod szerint nem vagyunk testvérek. (megjegyzem, én ezt régóta tudom)

Előzmény: Aragorn (272)