http://index.hu/belfold/2011/04/05/nem_kell_eskut_tenni_az_uj_alkotmanyra/
Most olvastam... Persze egy dolognak kétféle kimenete is lehet és Zénon szerint ugye meg minden folyik (ha jól emlékszem, de ha rosszul is, a lényeg a mozgás) és ami ma még elképzelhetetlen az holnap már nem lehetetlen.
Szerintem már így is nagy a zűrzavar, kár lenne ezt újabb dologgal tovább fokozni. Ha új esküt követelnének meg valamennyi képviselőtól és a parlamenten kívül mindazoktól, akik erre kötelezettek, akkor ennek megtagadása és ez által kizárásuk óriási vihart kavarna a nemzetközi közvéleményben, amelynek akár nemzetközi jogi eljárás is következménye lenne. (Persze mondjuk a köztisztviselőknél ez a "sag schon!" kategória lenne.)
Ez a törekvés csak új, soron kívüli választással lenne keresztülvihető különösebb botrány nélkül. Mert akkor valóban újra kellene esküdni. Kérdés, hogy kiknek ill. egyáltalán lenne-e olyan parlamenti párt, akinek ez érdekében állna? Szerintem talán a Jobbiknak és az LMP-nek.
Úgyhogy - én legalábbis így értékelem - jobb most a békesség és így helyeselhető a parlamenti többség jelenlegi hozzáállása.