Jesu Creative Commons License 2011.04.04 0 0 433

Sziasztok!

Segítséget kérnék beszerzésben, termesztésben. Mecsek déli lejtőn lakunk, ide keresek növényt. Magas a napsütéses órák száma, kellmes a klíma, a füge 2* is beérik, de van hogy a 3. terméshullámot zölden teszem el.

Elolvasom az egész topicot, csak most szorít kicsit az idő, mielőbb ültetni kell, kicsit későn találtam rátok! Milyen talajt igényel? 3-4 termő +1 porzó kéne, kipróbált, jó hozamú, izletes fajtából. Sajnos én csak a féléretlen boltit ismerem, ideje változtatni. :(

Egy nagyjából 4*8m-es területem van neki, ahol vízszintes érnyékolónak szeretném idővel kinevelni egy fiatal diófa szomszédságában (gyerekeknek lesz alatta ez az). Azt hallottam, hogy kedveli a félárnyékot. Ez egy kicsit szelesebb oldal.

Széltől védetebb helyem csak a háztól keletre van, ahol a ház+pince határol két oldalt. Sajnos itt termőtalaj nem sok van, elég sziklás, nem tudom szeretné e.  Lenne értelme nagy dézsába, hordóba tenni? Van annak jövője?

Köszönök minden választ, előre is! Ha tudtok konkrét helyet, ahol be tudnám szerezni, hozzáértőtől, annak nagyon örülnék!