1Kor 13,8
A szeretet soha alább nem hagy! Akár a prófétálásokra [ gondolunk]: azok hatályukat vesztik; akár a nyelvek: azok megszűnnek; akár az ismeretre: hatálytalanná válik!
1Kor 13,9
Mert töredékes az ismeretünk, töredékes a prófétálásunk;
1Kor 13,10
ha pedig eljő a befejezettség, a töredékest hatálytalanítják.
Csia fordítás.
Ebből nem derül ki, hogy mire vonatkozik a 'töredékes az ismeretünk', csak az, hogy ez az ismeret messze nem tökéletes. Csia "hatálytalanít"nak fordította, amit mások eltörlésnek, megszűnésnek. Ez a hatálytalanítás abból a szempontból érdekes, hogy az igazságot nem lehet hatálytalanítani. Egy ismeret, ami megszűnik, szerintem nem lehet "kizárólagos igazság" tárgya. Éppen hogy nem lehet kizárólagos, mert hogy nem tökéletes, nem egész.
"A Bibliából neked kellene megvédeni, hogy miért elfogadott a kereszt."
Én nem védem, hogy "elfogadott". Én tagadom, hogy sátáni lenne, vagy hamis, vagy hazug, vagy megtévesztő. Az erre vonatkozó érveimet válasz nélkül hagytad. A Bibliából a kereszthasználatot annyira lehet ítélni vagy kötelezővé tenni, amennyire a kés-villa használatot. A Biblia nem ír az élet minden területéről. Viszont tartalmazza az Isten által üzent hasznunkra váló tiltásokat, szabályokat. Amikor hozzátesztek a bibliai szabályokhoz, és olyasmit tiltotok, amit Isten nem tartott lényegesnek, akkor tévedtek az Isten törvényeinek emberi szabályokkalvaló helyettesítése és vallásgyár talajára.
Neked kéne bizonyítani, hogy a Biblia szerint a kereszt "nem elfogadott", vagy "tilos", vagy "sátáni", vagy "hazug", vagy "megtévesztő". Ugyanis a Biblia nem az összes megengedhető dolgot tartalmazza, hanem az Isten által az emberek számára lényegesnek tartott szabályokat, tiltásokat.