tehtube Creative Commons License 2011.04.04 0 0 13208

Egy kis áprilisi tréfa után elkezdtek potyogni a valós típusok. Csak kapkodom a fejem!

A Crumar a hetvenes-nyolvanas években sok drawbaros orgonaféleséget készített.

Ez a mostani egy elég suta, lebutított Hamichordnak néz ki. Ott a sok hely, mi fenének nem tették a rendes helyére a perka meg vibrátógombokat???!!!

A "szlovák" Hammondok már ígéretesebbek. A formaterv dögös, ígéretes, a súlya , mérete is. A zára kevésbé. Legalábbis Európában. Amerikában viszont pont az Elektróra kerül extra árköltség, szóval az igazi, nagy piacon valószínűleg sokkal versenyképesebb.

Nemszólva arról, hogy tényleg nem ragad le csak a Hammond hangzásnál hamár ott a két manuál.

Egy zenésznek is pont két keze van, szóval sikeresen rájöttek hogyha számít a hordozhatóság, akkor pont ELEGENDŐ is a két manuál mindenre. (ezt szajkózom már mióta!) A C1, C2 alkalmatlan zongorálásra, mert nem küld ki velocity értéket. Vagyis csak egyet, a 64-eset :-(

A zongorái nagyon kellemesek, az orgonái elmennek.

Kezelése: http://hammond.de/downloads/flyer_sk1_sk2.pdf

Vibrátó a helyén, A preseteknek is inkább baloldalt kéne lenni. A tekerők helyett szépen elférne 2×10db presetgomb. Az egyszer 10 gyors preset kevés. Ráadásul középen. Az egyszem drawbarcsoportja miatt ugyanis ez is csak egy presetgép.

Igazán nem értem hogy a perka négy gombját miért nem lehetett teljesen jobbra elhelyezni? Az meg a legbutább beidegződés a részükről, hogyha valami nem a legdrágább darabjuk, akkor a zorgonista elégedjen meg a spinetek perkakiválasztási logikájával.

Jó lenne meghallgatni hogy az egyéb hangok ténylegesen milyenek és mennyi lehet belőlük?

Ennek ellenére sokoldalúsága miatt biztos szép karriert fog befutni. Az XK3c lovagok villámgyorsan át fognak erre nyergelni, hamarosan szerintem azokat féláron vesztegetik majd a használtpiacon. A Numaorgan meg szerintem hamvába fog halni.

Röhelyes, de a Suziki most is csak követi a tendenciákat. Immár vagy 30 éve. Ezt 10 éve kellett volna kihozniuk. És mostanra egy még ütősebbet. Szuzuki Bácsi! Kérdezz meg má' engem is ecce'!  :-)))) Vagy a svédek, ha nem akarják lehúzni a rolót.  8^)