Nem rettegek. A dühömet akartam kifejezni ezzel a topiccal, hogy betíltanak egy elvileg ártalmatlan anyag vegytiszta formáját! Ennyi!
Az élelmiszerbiztonsági előírások nem teljesen az emberi egészséget védelmezik. A legtöbb E anyag használata a nagy tömegű ipari termelést segítik elő. Ilyen pl az E250 (nitrites pácsó), ami többek között arra szolgál, hogy megkösse a húskészítményekben a vízet, hogy ne tudjon kiszáradni, pl a "füstölt kolbász", és lehet vizet nyomni (hogy súlyosabb legyen) bele dögivel!
Igaz, hogy fehérje jelenlétében igen erős rákkeltő anyaggá alakul, főleg hő hatására, de ettől függetlenül engedélyezet...
Ezt egyszerűen megoldom, mert megcsinálom magamnak, vagy olyan helyről veszek, ahol a hagyományos eljárással készítik...
És még lehetne sorolni...Más területen is!