munyamunya Creative Commons License 2011.03.31 0 0 125

>> "Bocsesz, de azt, hogy valaminek "szellemi töltete van", az életben nem fogod tudni bizonyítani. :) Már csak azért sem, mert annak, hogy "szellemi töltet", nincs értelme."

Figyelj oda kicsit jobban, kérlek, h mire válaszolsz. Én nem írtam, h bármit is "bizonyítottam", nem is szándékom ez, a kifogásom lényege az volt, h én alátámasztottam a véleményemet néhány gondolattal, te viszont csak egy szimpla kijelentést írtál le, magyarázat nélkül, h miért gondolod ezt. Lehet, h neked furcsa, vagy értelmetlen kifejezés a "szellemi töltet", hát akkor nevezzük másként: bizonyos tárgyaknak, jelképeknek, számoknak, stb. van egy olyan, a nyilvánvaló értelmezésen túli jelentése, ami nem magából a dologból fakad, hanem az ember által hozzákapcsolt eszmék, ideák, filozófiák, gyakorlatok hátteréből. És akár tudomásom van erről egy tárggyal kapcsolatban, akár nincs, az attól még hordozza ezeket a rárakódott szellemi/lelki (vagyis nem materiális) értékeket.

Természetesen nem hiszem azt, h "tárgyak rosszak, gonoszak lehetnek, és dolgokat tesznek velünk emberekkel", azonban az ember gonoszságával nagyon is tisztában vagyok, nem kevésbé e világ fejedelmének indulataival. Tehát nem maguk a tárgyak rosszak, hanem a velük kapcsolatos dolgok lehetnek ördögiek, és ha egy tárgy egyszer ki lett sajátítva a gonoszság céljaira, szimbólumaként használta valamely Istentől távol szakadt kultusz, arra én már nem tudok úgy tekinteni, mint ami semleges, és nem is akarok azzal közösséget vállalni semmilyen szinten.

Előzmény: balamszamara (114)