balamszamara Creative Commons License 2011.03.30 0 0 115

De nem tud egy tárgy hazudni! Csak emberek tudnak hazudni. Az, hogy nem ilyen alakú volt az a kereszt, amire Jézust felfeszítették, lehetséges, én nem tudom. Számomra a kereszt csak annyit jelent, amennyi tartalmat az emberek általában tulajdonítanak neki. Hogy milyen eredetű egy szimbólum, azt annyira lehet megállapítani, amennyire pontos a történelem krónikája. Ahogy én látom, sokféle elv, nézet, tanulmány született ezekről a dolgokról, az egyik kb. annyira lehet 'igaz' egészben vagy részben, mint a másik. Tudod, sok ilyen dolog van, ami így terjed az emberek között. Hol egészséges a tej, hol meg nem. Hol jön a sugár(fertőzés), hol meg nem. Tudományos bizonyítékok is vannak, pro és kontra. Szerintem ezek a kérdések számunkra, közember számára soha nem fognak abszolút értékben megválaszolódni. Ezeket én félreteszem, nem fontos kérdések. Kereszt vagy nem, az életemet nem viszi előbbre és nem hátráltat. Természetesen egy keresztimádónak, vagy egy keresztfélőnek célszerű felszabadulni ezen furcsa állapotokból. Szóval szerintem sem a kereszt, sem a Karácsony nem sátáni dolog. Pláne, ha egy mai ember bármelyik ilyen, akár pogány eredetű jelkép ürügyén megpróbál egy kicsikét rendesebben viselkedni. Az Ószövetségben nagyobb jelentősége volt a tárgyi dolgoknak. Minden tárgyakhoz kötött szentség vagy átok valami jobbnak,minőségibbnek, "szelleminek" az előképe. És mi most ebben a "jobb-ban" élünk, ezért nem kell visszamenni a régi ószövetségi módszerekhez, amikor mind az áldozat, mind pedig a törvénytisztelet nagyon is materiális volt.

Előzmény: oncogito (110)