balamszamara Creative Commons License 2011.03.30 0 0 114

">> "Ha a keresztnek "szellemi töltete" van, akkor a pénznek aztán ezerszer inkább. Erre mondjuk azt, hogy tiszta babonaság."

Ez egy állítás, amit nem támasztasz alá. Én elmagyaráztam, miért gondolom azt, amit."

Bocsesz, de azt, hogy valaminek "szellemi töltete van", az életben nem fogod tudni bizonyítani. :) Már csak azért sem, mert annak, hogy "szellemi töltet", nincs értelme. Ha arra gondolsz, hogy a tárgyak rosszak, gonoszak lehetnek, és dolgokat tesznek velünk emberekkel, akkor jujjujjujj, de ha így fogalmazod meg, akkor biztos Te is belátod, hogy a legsötétebb babonaság talaján állunk. Erre szokás a páli keszkenőket felhozni. Itt említeném, hogy nem a keszkenő gyógyított, hanem Jézus, és hogy hittek benne. Aki mást hisz, az nem igazán értette meg a Bibliát. Persze kizárólag szerintem.

"A kereszt eltávolítása az otthonomból nekem saját elhatározásból, saját felismerés alapján, és örömmel történt. Nem áldozatot hoztam, hanem végre kiléphettem egy újabb világi hagyomány ketrecéből, a sötétből a világosságra. Nekem ez Istentől jövő ismeret volt, és hálás vagyok, h erre is megtanított."

Én is ilyeneket hittem. Aztán rájöttem, hogy az engem sokkal jobban korlátoz, hogy tárgyaktól "tartózkodom", mint az, hogyha nem. Elég gáz dolog volt, hogy katolikus templomba se mentem be, "hitből". Ott kint vártam, amíg a legjobb barátnőm kimondta az igent. Na nem, azért bementem, de igen kellemetlenül éreztem magam, és tekingettem körbefele démonokat keresvén, és szellemiharcoltam, titokban. És amint lehetett, kirohantam. Ez egy marhaság volt részemről, biztos Te okosabban viselkedel. Úgyhogy saját akaratomból nem berzenkedem mostmár az örökségemmel szemben. :) Én így érzem magam szabadnak, és szeretett Isten gyermekének.  Ha katolikus templomba mennék véletlen, nem kezdek el szobrokat csókolgatni, és nem ugrálnak rám a szellemek meg a démonok, és Isten nem haragszik rám, és semmise történik. Viszont a kötelező liturgiát nem követem, és nem vetek keresztet, nem szenteltvizezek, nem hajtok térdet, mert ezeket a dolgokat nekem tényleg nem kell csinálni. Ezek a hagyományok is csak jelképek, de nem az enyéim. Nem károsak az egészségre, de nekem nem jön "szívből". Akkor meg minek.

Előzmény: munyamunya (104)