Nah akkor azért leírnám még egyszer, hogy én viszont marhára kezdő vagyok, és nagyjából 0 növény tapasztalattal rendelkezem, kertészetivel meg már lassan minuszban leszek. Olyan fajta vagyok, hogy előbb próbálok tájékozódni mielőtt belekezdek valamibe, megtettem, olvastam Il blogját is, itt is olvastam sok mindent, meg mindenféle netes oldalt, ahol némi anyagot lelhettem fel erről. De érdekes módon mindaddig amíg itt nem kezdtem olvasni nem is hallottam ilyenről, hogy palántadőlés(ekkor már sok mindent megvettem hozzá), nekem fogalmam sincs arról, hogy néznek ki egészségesen, milyen az egészséges fejlődés, valószínűleg azt sem tudom megmondani, hogy megnyúltak-e vagy sem. Úgy gondoltam elfér az erkélyen 3 tő... Azt olvastam 10%al kell többet vetni, mint amennyire szükség van, úgy voltam vele akkor próbálok 10et... Azt hittem a fő nehézségek egy lakásban nevelt paradicsomnál maga a kikelés és az öntözés... Lehet nagy fába vágtam a fejszémet, nem tudom. De minden esetre nagyon bánt, hogy ennyire elfuserálódott főleg úgy, hogy előjelét nem láttam, hisz a föld alatt történt.
Ma átültettem őket már. Megnéztem őket, és nem tudom eldönteni, hogy a többinél is elkezdődött már a folyamat, vagy csak kis gyökeret eresztett. De 1 palánta egész egészségesnek nézett ki... Beöntöztem őket minimális dithaneval. És elültettem még négyet... 2-2 egyegy cserépbe. Az a baj, hogy helyszűkében vagyok a párkányon tobzódó aloek és haworthiák miatt, szal nem állhatok neki 30db tejfölös poharas mutatványnak.
Nem tudom mi az, hogy megnyúlt, kb 1-2 cm-es száruk van( ez most akkor nem jó ezek szerint, az egészet a földbe lehet dugni??). Amúgy sztem hozzák a lomleveleket is, az egyik palántának már egész nagy eres cikkezett levele jött ki, de pont ez a szegény ma az átültetés után behajlik, lefele állnak a levelei a száron, ahhoz hasonlítanám mint a megtermett napraforgó, hogy a szotyis virág súlya alatt lefele néz a feje :S
egy másik levelei meg pont ellenkezőleg, felfele állnak merőlegesen a földtől :S na ilyet még nem produkáltak. Egész délután kinn voltak a napsütésben. A maradék kettő stagnál...Teszek be róluk képet. Sajnos nem csúcs minőség mert csak telefonon tudok fényképezni de a lényeg talán látszik.
![](https://img.index.hu/imgfrm/1/4/0/0/THM_0008811400.jpg)
![](https://img.index.hu/imgfrm/1/4/0/2/THM_0008811402.jpg)