cloaked
2011.03.30
|
|
0 0
749
|
Ajánlani nem akarnék mert én a mai napig sem főzök, csak pofázok:) az a lényeg, hogy az adott recepthez minden meglegyen (legalább elméletben meglegyen az egyensúly), és ne legyen benne túlzottan sok üröm (az ánizshoz-'köményhez képest), mert az csak igazán jó minőségű ürömmel előnyös.
Esetleg akkor kell még variálni, ha nem kapsz bárányürmöt, mert az mindenképp kell színezésnél. Akkor vagy megpróbálod fekete ürömmel helyettesíteni (nem biztos, hogy igazán oda való), vagy eleve fehérabszint-receptet választasz.
Nem emlékszem szóba került-e eddig, de az (egyik) nagykönyv szerint 60%-ig kell gyűjteni a párlatot. A végefelé lejövő tejszínű rész nagyon jó a következő főzethez, a többiről pedig azért nem tudok pontosat mondani, mert akkoriban abból lettek az olcsó pancsolt abszintok...jobb esetben:) |
Előzmény: templomhegyi (748)
|
|