ChonGhe
2011.03.30
|
|
0 0
106
|
Ó, hát az ördögök olyna frankón el tudják játszani istent, hogy megtévesszenek, hoyg csak na! :)
De amit írtam, arra ezt reagálod? Egyébként elárulom: én ortodox vagyok, de nincs a házamban, sem a nyakamban kereszt. De nem azért, mert babonaságnak tartom, hanem mert így jött ki a lépés. Ha lenne, se lenne semmi baj. Ugynais úgy látom, Te még nem értetted meg a megtestesülés lényegét: Isten egyesült az anyaggal! Bizony! Botrány, őrület, de így történt, saját elhatározásából, szeretetből! Krisztus előtt és Rajta kívól azért babonaság és bálványimádás az ilyen praktika, mert olyat látunk a tárgyakban, ami nincs benne: nincs benne, nem volt benne a megtestesült Isten! De ha lemaradtál volna róla, 2000 éve Isten megtestesült és közöttünk lakozott, és látható, ábrázolhatüó formát öltött. Én nagyon sajnálom, hoyg a protestánsoknak tudat alatt még mindig Krisztus előtti világképük van és ezért képtelenek különbséget tenni bálványimádás és ikontisztelet között. De itt engedtesség meg nekem, hoygén az apostoli egyházakkal értek egyet. Krisztus jóval több, mint aminek általában a protik tartják, és az Ő megtestesülése is jóval radikálisabb és örömtelibb esemény volt, mint aminek ők el tudják képzelni mesterségesen leszűkített fantáziájukkal. A világ milliószor ragyogóbb az ortodoxiában, mint bárhol máshol - én meg ezt tapasztalom. |
Előzmény: munyamunya (104)
|
|