Elolvastam a topikot. :)
Hol van szó arról, hogy hogyan manipulálnak a kereszttel? Nagyon szamár lehetek.
"Azonban a pénzdarabn, mint tárgy nem hordoz semmilyen szellemi tartalmat, csak egy általánosan elfogadott, közmegegyezésen alapuló anyagi értéket képvisel. Egy (bármilyen) kereszt alakú tárgy/ábra (ami ember által készített) azonban nem áll önmagában, hanem bizony szellemi töltete van, mindenféle dualisztikus, mágikus, ősi háttere van, még akkor is, ha én éppen nem tudok róla."
Ezzel én nem értek egyet. Mármint a szembeállítással, illetve a "szellemi töltet" címkével. Pláne a mágikussággal. Ha a keresztnek "szellemi töltete" van, akkor a pénznek aztán ezerszer inkább. Erre mondjuk azt, hogy tiszta babonaság. Ha egy tárgynak szellemi töltetet tulajdonítok. Na látod, ha ezt terjeszted, ez például a "kereszttel való manipulálás". :) Ha ilyet írtál korábban, akkor volt szó a manipulálásról, bár gondolom, Te nem a saját manipuláló magatartásodra gondoltál.
"Aki "ösztönösen hisz Istenben" és valóban keresi és szeretné megtalálni, annak a szívében munkálkodik is az Atya, Szellem által, és ha egy ilyen embernek elmondok egy hitbeli igazságot - teszem azt a kereszt hamis jelképiségéről - az nem megütközni, hanem örvendezni fog, mert a benne már meglevő "hitkezdemény" (buta szó, de most nem tudok jobbat) ráismer az Istentől jövő tanításra, és nem elveti magától, hanem rábólint, h "hát persze, hogy is nem vettem eddig észre, nyilvánvaló, h így van"."
Na ja, ebben én is hiszek, bár nem ilyen szavakkal mondanám el. Viszontlagossan, amikre mostan vonatkoztattad, mármint hogy a mágikus szellemi töltetű keresztet ne tartsunk a lakásunkban, mert sátáni, nem merném "Istentől jövő tanításnak" titulálni...