>> "De mi az, hogy Krisztussal kapcsolatos használat? És hogyan lehet egy szimbólummal manipulálni."
Az egész eddigi topik erről szólt, nem olyan hosszú, talán elolvashatnád.
Ami a pénzt illeti, bizony távol tartom magam a pénz istenítésétől (=Mammon), vagyis attól, h annak hajszolása uralkodjon az életemen. Azonban a pénzdarabn, mint tárgy nem hordoz semmilyen szellemi tartalmat, csak egy általánosan elfogadott, közmegegyezésen alapuló anyagi értéket képvisel. Egy (bármilyen) kereszt alakú tárgy/ábra (ami ember által készített) azonban nem áll önmagában, hanem bizony szellemi töltete van, mindenféle dualisztikus, mágikus, ősi háttere van, még akkor is, ha én éppen nem tudok róla. (a te példáddal élve, attól, h fogalmam sincs, hogyan működik a géppuska, még hatással van rám, vagyis simán megölhet)
Nem szándékom megbotránkoztatni senkit, még kívülállókat, hitetleneket sem, a testvéreket, hitben kicsinyeket pedig nem is szabad. Ezért nem kapacitálok, kényszerítek senkit semmilyen dolog elhagyására avagy felvételére. Aki "ösztönösen hisz Istenben" és valóban keresi és szeretné megtalálni, annak a szívében munkálkodik is az Atya, Szellem által, és ha egy ilyen embernek elmondok egy hitbeli igazságot - teszem azt a kereszt hamis jelképiségéről - az nem megütközni, hanem örvendezni fog, mert a benne már meglevő "hitkezdemény" (buta szó, de most nem tudok jobbat) ráismer az Istentől jövő tanításra, és nem elveti magától, hanem rábólint, h "hát persze, hogy is nem vettem eddig észre, nyilvánvaló, h így van". Én ezt a folyamatot tapasztalom magamban, és látom megtérő testvérekben is.
Engem hidegen hagy, h az "átlagember" szektásságnak gondolja a hitemet, én nem akarok senkit semmiről meggyőzni. De ahhoz, aki beszélni szeretne Istenről, szívesen szólok, és akkor nem fogok válogatni, h vajon mi van az ő szája íze szerint, és mi nincs, hanem elmondom az igazságot úgy, ahogy van. Ő pedig vagy hallja, vagy nem hallja.