Southern Comfort whiskey likör ( SoCo )
Az eredeti recept 1874-böl származik Martin W. Heron bártender találmánya.
New Orleansból származik, de hamar kedveltté vált egész Amerikában. Abban az idökben akkora igény volt a bourbon whiskeyre, hogy nem volt idö érlelni, a fehér friss kukorica whiskey meg egy eléggé kemény ital……
Erre próbált találni megoldást gyümölcs és füszer hozzáadásával.
Eredetileg 38% és 50% erösségü volt, ma már többféle van. Ez a recept többé-kevésbé az eredeti recept.
1 L bourbon whiskey ( lehet fehér whiskey is )
1.5 g fahéj
12 x 1 cm narancshéj ( a fehér rész nélkül)
4 x1 cm citromhéj ( a fehér rész nélkül)
2 cm vanillia bab vagy ennek megfelelö vanillia aroma
2 átlagos öszibarack félbevágva
125 ml cukor ( az eredeti recept ennyi mézet használt)
Karamel a színezéshez.
10 napig áztatjuk idönként megrázva, majd 2-3 x szürjük vagy amig tiszta lesz.
Tisztán vagy koktélokban fogyasztható.
ö-m
![](https://img.index.hu/imgfrm/8/3/5/8/THM_0008808358.jpg)
![](https://img.index.hu/imgfrm/8/3/6/1/THM_0008808361.jpg)