Kedves Nemo
Szerintem is óvatosan kell bánni a jelképekkel, hiszen a megtévesztõ egyik eszköze a jelképrenszer fõként érzelmekre ható használata manipulálása. És mert valóban van egy úgymond redszerazonosító szerepe.
>>"Kérdés mármost, hogy van-e más jele az Emberfiának, ami fel tud tűnni az égen, mint a kereszt."
Ez érdekes kérdés, mert manapság egyre többen vannak úgy, hogy ez a jel, ami feltûnik az égen, valszeg nem a kereszt lesz, hanem a hatágú csillag, vagyis Dávid Csillaga. Krisztus ugyanis Dávid leszármazotta, emelett Jézus "ama ragyogó hajnalcsillag" (4Móz. 24:17; Jel. 22:16), akinek Bethlehemben a születésekor is egy csillag jelent meg az égen (Mát. 2:2,7). Elvileg miért is ne lenne ez a csillag az õ és uralmának szimbóluma? Ráadásul, a zsidók királyaként fog visszatérni, akik bizonyára nem hatódnának meg egy óriási kereszt feltûnésétõl, hanen ellenkezõ irányba szaladnának.
Természetesen mindez csak egy okvezetés, aminek ugyan annyi, ha nem több alapjva van, mint azt feltételezni, hogy az a jel a kereszt. A félreértés elkerülése végett gyorsan hozzáteszem, véleményem szerint a hatágú csillag az antikrisztus, a hamis messiás jele lesz, aki Krisztus elõtt jelenik meg. De a jelképrendszerek már ilyenek, megtévesztõek, hiszen úgy a kereszt, mint a csillag keményen pogány szimbólumok, annak ellenére, hogy Krisztus valóban ama hajnali csillag, és valóban egy kereszten halt meg. Szerintem mindkettõ egy sátán által meghamisított rendet képvisel, ami az igaz helyében parádézik igaznak mutatva magát, megtévesztve sokakat.
Egyeltalán nem tartom valószínûnek, hogy Krisztus belemegy ebbe a játékba, s e két jel bármelyikét használja. Véleményem szerint az dönti el a jel érdemét, hogy amire felhasználják, az a megtévesztést szolgálja-e, vagy az igazságot. A fõsodratú vallások esetében pedig - legalábbis hitem szerint - egyértelmû, hogy mindkét jel a megtévesztés egy fontos eszköze.
Affelõl meg biztos vagyok, hogy amikor Krisztus jele megjeleni, legyen ez bármi is, a választottak felismerik. A többi ember nem, hiszen megtévesztettek (többek között hamis jelek által), s mint tudjuk, harcolni fognak ellene.