haliholaci Creative Commons License 2011.03.27 0 0 2919

Az egész szellőztetés onnan indult nálam, hogy van egy műhelyem, ahol sokat ragasztok. Ez már nyáron sem jó, de télen aztán igazán szörnyű. Sokat zsibizek, és pár éve vettem egy Miele kétmotoros konyhai elszívót, 4 fokozat,600 m3/óra,amit klasszul beépítettem a belső térbe. A bejárati ajtó fölé pedig egy szintén zsibis egymotoros Elektra Bergenz került, ez a kettő így döbbenetes.

Bemutató darabok voltak ausztriából, soha nem mentek konyhában egyetlen percet sem. Nálam aztán egyre többet , néha csak a benti,( két helység van,) pótlásra bőven elég volt. És Miele ide, vagy az érzékenységem oda, kezdett zavarni a hangja. Próbából a két motort sorba kötöttem, így is gyorsan indul, és egyáltalán nem is hallani. Az elején egy infrás hőmérővel még méregettem  a motorokat, de semmi melegedés. Most már oda jutottam, hogy egy kapcsoló órával jó időben éjjel megy három órától reggelig, hogy tiszta levegő fogadjon.

Ennél a szellőztető gépnél már ez volt az első, amit kipróbáltam. A D3TH-ban a könnyű műanyag lapátokkal a motorok nagyon gyorsan pörögnek fel, remélem nem lesznek vele gondok! Azért majd figyelem!

Van fejlemény az utófűtéssel is, nálunk tegnap lomtalanítás volt, ilyenkor fiammal biciklire, klassz dolgokat lehet találni. Persze ilyet csak véletlenül, 11 cm-es leeső 0,5 vastag rézcsikokat találtam,kis lapokra összehajtogatva. Gumikalapáccsal kiegyengettük, így kicsit módosítva a háromszög méretét rézből lesz a fűtés. :-) Mégiscsak jó, ha az ember nem kapkod...

Előzmény: Mekk Elek ezermester (2918)