Törölt nick
2011.03.26
|
|
0 0
1311
|
Egy gazdag zsidó bankár fia nősül. Az esküvő előestéjén magához hívatja fiát egy apa-fiú beszélgetésre. "Simon, fiam, most döbbenek rá, hogy soha nem beszélgettem el veled... Holnaptól a feleségeddel fogsz élni, mégiscsak jobb, ha tudsz bizonyos dolgokról: Például, ismered a kéz öt ujját ? " "Hát persze, apám! Van a hüvelykujj, mutatóujj, nagyujj ..." "NEM ! NEM ! szakítja félbe a bankár. Nem erről beszélek! Van az utazás ujja az iránymutatás ujja az élvezet ujja a házasság ujja és végül az elegancia ujja". "Tényleg ? " "Megmagyarázom Simon. Az utazás ujja: a hüvelykujj, autót stoppolhatsz vele". "OK, papa".. "Az iránymutatás ujja: a mutatóujj, amivel megmutathatsz valamit." - "Ok." - "A házasság ujja : a gyűrűs ujj, arra húzod fel a jegygyűrűt. " - "Igen, papa." - "És az elegancia ujja: a kis ujj, mert ezt kell felemelni mikor a teát iszod." - "Értem, apám ! De papa, elfelejtetted az élvezet ujját!" - "A legjobbat a végére hagytam, Simon. Az élvezet ujja: a középső ujj. Ez a legszebb és a leghosszabb ujj! Az élvezetet szolgálja, Simon! MEGNEDVESÍTED ezt az ujjadat a nyelveddel ÉS . MEGSZÁMOLOD a PÉNZEDET.
....Mindazok, akik másra gondoltak, térdeljenek le, és mondjanak el három Miatyánkot..
|
|