.......khm...... Igazán megtisztelő számomra a fölvetésed, de azt a könyvet biztosan nem én fogom megírni. Abszolút nem érzek hozzá tehetséget magamban.
Erre egyébként is a Srácok lennének a legautentikusabbak!
Ráadásul Robi a Csapda trilógiájával be is bizonyította, hogy milyen jó írói vénája is van, a zeneszerzői és szövegírói vénája mellett :o)
Attila már emlegette pár évvel ezelőtt, hogy nem ártana megírni a Solaris és a Napoleon Boulevard történetét is külön-külön! Talán egyszer még ezt is megérjük Tőlük....
Apropó, olvastad már ezt a trilógiát?
A könyvtárakban szokott lenni belőle.
Ha még nem olvastad, feltétlenül kutasd fel, nagyon-nagyon érdemes!
Itt a Fórumon belül elég sokat olvashatsz róla: Csapda - trilógia
* * *
"Két nagy álmom, hogy egy Deep Purple és egy Solaris koncert Debrecent is elérje. A vicc az, hogy a Deep Purple 2003-ban el is jött ide hozzánk a cívis városba... tudtok arról valamit, hogy a Solaris volt-e valaha Db-ben?"
Létezik egy nagyon pazar, 2 fanatikus srác által hatalmas munkával összeállított gyűjtemény a magyar rock zenekarokról + világsztárok fellépéseiről (rockmuzeum.ini.hu), és ennek a honlapnak van egy fantasztikus koncertdátum-adatbázisa is:
http://rockmuzeum.fpn.hu/datum.htm , ahol helyszínek és zenekarok szerint is lehet tallózni!
Az oldal alján precíz jelmagyarázat segíti a találatok értelmezését.
A Solaris-listán 6 db debreceni találat van.
Jó böngészést az oldalhoz! :o)
"úgy örülök, hogy rátaláltam a topicra, én azt hittem eddig, hogy a Solarist egyedül én szeretem, én még senkivel nem találkoztam, aki szintén oda lett volna értük"
És hogy mennyire nem vagy egyedül még Debrecenben sem a Solaris-szereteteddel.....
Van egy másik, debreceni rajongótársunk is :o)
Bár már régen írt ide, a korábbi hozzászólásai itt olvashatók: rat2001
* * *
Ebből a hozzászólásodból:
"a Cabaret-n a másik gyöngyszem a "Védj meg engem önmagamtól..." ez zeneileg de főleg szövegileg nagyon ott van!!! nagyon-nagyon-nagyon kiváncsi vagyok, hogy látott e legitim interpretáció erről a szövegről? mert nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit is jelent pontosan, főleg egy-két rész nekem elég relytélyes és érthetetlen, és szeretném tudni, hogy mondjuk keresztyén teológiai keretbe beilleszthető-e a szöveg, avagy olyan sajátos teológiát képvisel, ami eltér a keresztyén értelemben vett teológiától..."
Nem tudok róla, hogy született volna a "Védj meg engem önmagamtól" szövegéről átfogó elemzés.
Legjobb lenne, ha Robi írná meg nekünk, hogy mi minden foglalkoztatta, amikor ezt a szöveget írta.
Próbáltam most keresgélni ezzel kapcsolatosan és találtam egy Cabaret-szövegeket elemző oldalt :o)
Ugyanebből a hsz-odból:
"Egyáltalán mit tudtok a Solaris tagok hitbeli gondolkodásáról?? gondolom, hogy erős szállakkal kötődnek a keresztyénséghez/reformátussághoz, ez nyilvánvaló a ref. fesztiválokon való szerepléseikből + zsoltárfeldolgozások, stb. Engem ez nagyon érdekel, ha nyilatkoztak ilyen irányba, a hitükről, Istenről, akkor arra nagyon kiváncsi lennék... + a ti véleményetekre konkrétan erről a versről/számról. ti hogy értitek, mert ti már régebb óta hallgatjátok."
Amit itt kérdezel, nem egyszerű dolog, mert nem egyszerű beszélni sem róla, hiszen ez mindenkinek a legbensőbb világa.
Elérhető arcképek:
2008 nyarán Robival készült egy egyórás interjú a Civil Rádióban: összefoglalóan itt olvashattok erről. Mivel azok a letöltőlinkek már rég nem élnek, ezért a műsort feltöltöttem: 5 napig innen érhetitek el az interjút, félórás bontásokban.
Konkrétan a ref. zenei fesztiválokon Attila szokott fellépni a saját zenekarával, az Invocatio-val. Attiláról tavaly nyáron készült egy 25 perces portréfilm, Csodát termő hit címmel, amelyet aztán Karácsony másnapján megismételtek.
És megjelent egy DVD, amelyen 2 Solaris-tag is - Bogdán Csaba és Kisszabó Gábor - elmondja ilyen irányú gondolatait:
A SZÍNPAD MÖGÖTT - Híres emberek gondolatai a keresztény értékekről
Ez a DVD Csaba honlapján keresztül meg is rendelhető.
A Srácok ahányan vannak, annyiféleképpen gondolkodnak a világról, Istenről. Erről a sokféleségről a 2007 végén mejelent Live in Mexico DVD-jük füzetében kapunk ízelítőt. Itt Laci és Tamás véleménye is olvasható a többieké mellett a Nostradamus legenda kapcsán - jövőbe látásról (létezhet-e), szabadakaratról, Istenről.